Hoşgeldiniz  

Plajı çöplüğe çevirdiler

Semih Köken | 20 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Plajı çöplüğe çevirdiler

ANTALYA’nın turistik bölgesi Kundu’daki 5 yıldızlı otellerin arasında halkın denize girmesi için ayrılan plajlar, burayı kullananların bıraktığı çöpler nedeniyle kullanılmaz duruma geldi.

Özellikle hafta sonları vatandaşlar tarafından yoğun kullanılan sahilde, içecek şişeleri, poşetler, karpuz kabukları, çekirdek kabukları ve paketleri gibi yüzlerce atık göze çarpıyor. Çöpler nedeniyle oluşan sineklerin de çokluğu göze çarpıyor.

Kirletilen sahilin görüntüsü, duyarlı vatandaşların tepkisine neden oluyor. “Bir sonraki hafta burada denize girecek olanlar bu çöpleri burada bırakanlar” diye tepki gösteren Kundu sakinleri, “Bazı otellerin arasında halkın denize ulaşması için bırakılan boş alanlar var. Özellikle hafta sonları tıklım tıklım doluyor. Bölge sakinleri buralara akın ediyor. Fakat kendilerinin pislettiği plajda tekrar gün geçirmek zorunda kalıyorlar. Birisi de çıkıp çöpleri toplayalım demiyor. Üstelik plajda bırakılan yiyecek atıkları ve çöpler sineklerin buraya akın etmesine neden oluyor” diyerek tepki gösterdi.

Çöple dolu plajda balık tutmaya çalışan bir vatandaş da objektiflere yansıdı. Etrafında naylon poşet ve şişe atıklarının arasında kendine yer açan amatör balıkçı, balık tutmak için saatlerce bekledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle