Hoşgeldiniz  

‘Oyuncu Anne’ye yoğun ilgi

Semih Köken | 13 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘Oyuncu Anne’ye yoğun ilgi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar’ etkinliğinde Antalyalılarla buluşan ‘Oyuncu Anne’ yazar Şermin Çarkacı, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişiminde oyunun önemine değinerek, ailelere “Çocuğunuza vakit ayırın ve onlarla bol bol oyun oynayın” diye seslendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı’na bağlı Oyuncak Müzesi tarafından AKM’de ‘Mutlu Oyunlar, Mutlu Çocuklar’ semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan yazar ‘Oyuncu Anne’ Şermin Çarkacı, çocuklarla ilgili deneyimlerini anlattı.

OYUN ÖNEMLİ

Çocuklarla oyun oymayı sevdiği için kendisine ‘Oyuncu Anne’ adını takan ve çocuklarıyla nitelikli zaman geçirmek isteyen annelere rehberlik edecek bir de kitap yazan üç çocuk annesi Şermin Çarkacı, akıcı ve dostane bir dille kendisini dinlemeye gelen Antalyalılara keyifli saatler yaşattı. Çarkacı, iki saat süren konuşmasında çocukların zihinsel, fiziksel gelişiminde ve anne ile olan iletişiminde oyunun önemine dikkat çekti.

KENDİ ÇOCUKLUĞUNUZU HATIRLAYIN

Çarkacı, konuşmasında yetişkinlerden kendi çocukluklarını hatırlamalarını isteyerek, “Sizler nelerin yapılmasından hoşlanırdınız, nelerden hoşlanmazdınız. Hangi anları, hangi kişileri nasıl anımsıyorsunuz. Geçmişe dönüp bir bakın. Çok eski değil, hepiniz 20-25 yıl önce birer çocuktunuz. Bu bilmediğiniz ya da şu an unutmuş olduğunuz bir şey değil. Sizler birer çocukken size nasıl davranılmasından hoşlanıyorsanız, çocuklarınıza öyle davranın lütfen” dedi.

TV YERİNE KİTAP

Yazar Şermin Çarkacı, çocukların zihinsel gelişim sürecinde ilgi alanlarına göre aktivitelere yönlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Zihinsel gelişim sürecinde çocukların çok fazla kurs ve aktiviteye gitmesi çocuk için verimli olamayabilir. İlgi alanı tespit edilip ona göre birkaç tane kursa gönderilmesi daha faydalı olacaktır” dedi.

Çocuklara televizyon yerine kitap okunmasını tavsiye eden Çarkacı, bazı annelerin televizyonu eğitici araç olarak kullanmasının yanlış olduğunu ifade etti. Çarkacı, ev yaşamında çocuklara ait alanlar oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, çocukların oyuncaklarının kategorize edilerek yerleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çarkacı, kitapların da aynı zamanda birer oyuncak olduğunu ifade ettiği konuşmasında “Kitapları çocukların ulaşabileceği yerlere yerleştirin. Çocuk kitabı istediği zaman alıp okuyabilmeli” diye konuştu.

Çarkacı, seminerin ardından AKM fuayesinde ailelerle uzun uzun sohbet ederek aynı zamanda kitaplarını imzaladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle