Hoşgeldiniz  

Otogar Döşemealtı’na geliyor

Semih Köken | 16 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Otogar Döşemealtı’na geliyor

Antalya Otogarı Döşemealtı’na taşınacak. Türel, mevcut yeni ticari alan olarak satmayı düşündüklerini, AVM yapılsın, konut yapılsın diye bir planlamaları olmadığını söyledi. Otogarı ticari alana çeviren plan revizyonu, MHP’nin çekimser, CHP’nin ret oyuna karşın AKP’nin oylarıyla geçti.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezinde toplu ulaşımda 500 otobüs ile 40 minibüse ihtiyaç duyulduğunu, ulaşım esnafının bu sayıya ulaşamaması durumunda belediyenin otobüs alımı konusunda devreye gireceğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı devam meclisi, Antalya Su ve Atıksı İdaresi’nde (ASAT) gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yönettiği mecliste 32 gündem maddesi görüşüldü. CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, geçen hafta gerçekleştirilen meclis toplantısında Belediye Başkanı Menderes Türel ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen arasında yaşanan tartışma tatlıya bağlanmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan geçen haberin kendilerini üzdüğünü söyledi. Basın Bürosu’ndan ‘Türel’den Sözen’e ders gibi cevap’ adlı bir bülten geçildiğini ifade eden Çevikol, “Antalya için birlikte hareket etmek istiyoruz. Birlikteliğe destek veriyoruz. Ancak basın bürosundan geçen haber kamuoyunu yanıltmaktadır ve bizi üzmüştür” dedi.

TOPLU ULAŞIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın merkezinde toplu ulaşımın sağlanabilmesi için 500 otobüsün iyi bir hat düzenlemesiyle yeterli olabileceğini söyledi. Kırsal için de 40 minibüse ihtiyaç olduğunu ifade eden Türel, “Diyelim ki minibüs sahipleri birleşerek 12 metrelik 300 otobüs ortaya çıkardı. O kişilere ‘Şirketleşin ve ihtiyaç olan 200 otobüsü de siz alın’ diyeceğiz. Alamazlarsa belediye olarak biz devreye gireceğiz” dedi.

ULAŞIMDA YENİ DÖNEM 1 OCAK 2017

Çok kısa süre içinde toplu ulaşımdaki yeni sistemi uygulamaya koyacaklarını ifade eden Türel, şöyle devam etti:

“1 Ocak 2017 itibariyle Antalya’nın yeni toplu ulaşımını yürüteceğiz. Toplu ulaşımla ilgili önceliği esnafa tanıdık. Eğer esnaf diyorsa ki ‘Biz otobüs istemiyoruz minibüse geçeceğim’ derse o da olabilir. Ama bizim ihtiyacımız 40 minibüs. Benim önerim otobüslere dönmeleri. Antalya’daki sistemi oturttuktan sonra Alanya, Manavgat ve Kemer için de benzeri bir uygulama yapacağız.”

CHP’DEN YENİ ÖNERİ

CHP adına ulaşımla ilgili görüşleri açıklayan Mustafa Reşat Oktay, Antalya’da ulaşım yapısının modern bir yapıya dönüştürülmesinin herkesin arzusu olduğunu söyledi. Ulaşım esnafına minibüslerin otobüslere dönüştürülmesi süresinin uzatılmasını isteyen Oktay, “Muhalefeti de aranıza alın ve ulaşıma uygun projeler ortaya çıkaralım. Yapıcı olacağız” dedi. CHP’li Recep Tokgöz de belediyenin tercihi olan 12 metrelik araçların Antalya trafiğini tıkayacağını, onun yerine 9 metrelik araçların alınmasını teklif etti.

MİNİBÜSLERİ OTOBÜSLERE DÖNÜŞTÜRMEYENLER

CHP’nin teklifini değerlendiren Başkan Menderes Türel, ulaşım esnafının vereceği kararın bir son değil, bir başlangıç olduğunu söyledi. Türel, “Esnafın içinde ne kadarı otobüse dönmek istiyor onu öğrenmek istedik. Gelen taleplere göre yeni bir çalışma başlatacağız. İmza vermeyenler 14 kişilik minibüs tercih ediyormuş gibi kararımızı alacağız. Süre uzatılmayacak ama belki hafta sonunu da bu süreye katabiliriz” diye konuştu.

YENİ OTOGAR ALANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’ya yeni otogar kazandıracaklarını söyledi. Yeni otogar için Döşemealtı’nı belirlediklerini ifade eden Türel, “Akıllı mimari ile yeni bir otogar çalışmamız var. Mevcut otogarı Döşemealtı’nda yapacağımız yere taşıyacağız” dedi.

SÜMER TİLMAÇ’IN ADI FESTİVALDE

Büyükşehir Meclisi’nde Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında verilen ‘Antalya Film Destek Fonu Ödülü’ isminin ‘Antalya Destek Fonu Sümer Tilmaç Ödülü’ olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Türel, Sümer Tilmaç’ın kıymetli bir dostu olduğunu belirterek, “Sümer Tilmaç, Antalya’nın iftihar ettiği bir isimdir. Tilmaç’ın ismini verdiğimiz bu ödül sıradan bir ödül değil. Bu ödülle Antalya’da film çekilmesini sağlıyoruz. Bu ödülle Tilmaç, Antalya’da film çekmeye devam edecek” diye konuştu.1293795516_1_w480-1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle