Hoşgeldiniz  

Ölümden dönen itfaiyeciler: Cehennemi yaşadık

Semih Köken | 03 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Ölümden dönen itfaiyeciler: Cehennemi yaşadık

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’ndeki yangında, rüzgârın ters esmesi nedeniyle 4 ekip arkadaşıyla alevler arasında kalan ve son anda kurtulan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Batı Bölge Koordinatörü Mehmet Çam, yaşadıklarını anlatırken, “Millet bayram yaparken bizim ailelerimiz cenazelerimizle uğraşacak diye çok korktum” dedi.

Kumluca İlçesi Erentepe Mahallesi’nde çıkan orman yangınında, 25 Haziran Cumartesi günü öğle saatlerinde 4 arkadaşıyla birlikte alevlerin arasında kalan Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi Batı Koordinatörü Mehmet Çam, son anda kurtarıldı. Mehmet Çam bu sırada yanında gördüğü, daha önce 2 ay geçici makam şoförlüğünü yaptığı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile kucaklaştı.

Başkan Türel’e sarıldığı için çok eleştirildiğini belirten Çam, “O an duygu patlaması yaşıyorduk. O anki duygu yoğunluğundan dolayı başkanımıza sarıldım. Orada başkanımız değil bir başkası da olsa sarılırdım. Yangını görmeyen, böyle bir durumu yaşamayan ne söylemek istediğimi bilemez” dedi.

10 SANİYELİĞİNE CEHENNEMİ YAŞADIK

Yangın esnasında profesyonellik olmadığını aktaran Mehmet Çam, “Orada insanlar ‘Evim yanıyor, canım yanıyor’ diye feryat ediyor. Biz de olay sırasında ‘Bizi ilgilendirmiyor’ diyemiyoruz. Müdahale esnasında alevlerin arasında kalan arkadaşlarımız oldu. Umudumuzu kaybettiğimiz zamanlar oldu. Adeta 10 saniyeliğine cehennemi yaşadık. Yanmaktan kaçarak kurtulduk. Millet bayram yaparken bizim ailelerimiz cenazelerimizle uğraşacak diye çok korktum. Çok şükür Allah bizi ailelerimize bağışladı” diye konuştu.

Alevler arasında kalan, ‘öldü’ diye arkadaşlarının gözyaşı döktüğü itfaiye eri Şahin Üstün, olayın şokunu üzerinden atamadığını belirterek, “Ne söylenir bilmiyorum. Aynı olayları yeniden yaşamak bile korkutuyor. Bizim görevimiz insanlara yardım etmek. Birlik içerisinde çalışmaya devam etmek istiyoruz. Biz ekip arkadaşlarımızla mücadele verdik. Allah’a şükür alnımızın akıyla, yara almadan vatandaşların canını ve mallarını kurtardık” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle