Hoşgeldiniz  

Kuleba – Lavrov Antalya buluşması: Somut sonuç yok, müzakereler devam edecek

Semih Köken | 10 Mart 2022 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

Kuleba – Lavrov Antalya buluşması: Somut sonuç yok, müzakereler devam edecek

Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana ilk siyasi zirve, Antalya’da gerçekleşti. Dışişleriı Sergey Lavrov ve Dışişleriı Dimitro Kuleba, Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu eşliğinde masaya oturdu. Zirve sonrası iki Dışişleriı’nın yaptığı açıklamalar, görüşmelerden somut bir sonuç alınmadığını, müzakerelere devam etme yönünde mutabık kalındığını gösterdi.

Ukrayna Dışişleriı Dimitro Kuleba, görüşmede’da sivillerin tahliyesi için 24 saatlik ateşkesin konuşulduğunu ancak bir sonuç alınamadığını söyledi. Kuleba, “Lavrov (insani koridorlar) buna bir taahhüt vermedi. Yine de ilgili yetkililerle bu konuyla ilgili konuşacağını belirtti” dedi.

“Ukrayna teslim olmayacak”

Kuleba, Lavrov’un görüşmede’dan talepleri dile getirdiğini ancak bu taleplerin “teslimiyet anlamına geldiğini” söyleyerek “Ukrayna teslim olmayacak” dedi.

Kuleba, bugün gerçekleşen bir formatta bir görüşme daha yapılabileceğine yeşil ışık yakarak “”Yine böyle (Antalya’daki gibi) bir formatta buluşmada mutabık kaldım. Çözüm arama ihtiyacı doğarsa yeniden buluşmaya mutabıkım” dedi.

“Müzakerenin yerini alacak hiçbir şey yok”

Ukrayna Dışişleriı Kuleba’yla eş zamanlı olarak Dışişleriı Sergey Lavrov da bir basın toplantısı düzenledi.

Çözüme yönelik her türlü girişimi destekleyeceklerini söyleyen Dışişleriı “. Bugünkü görüşmemiz sonucunda şu anlaşıldı, aslında müzakerenin yerini alacak hiçbir şey yoktur.” Ifadelerini kullandı.

Lavrov, görüşmede özellikle insani konuların ele alındığını, sivillerin zarar görmemesi için yapılacakların değerlendirildiğini söyledi. Öte yandan Lavrov,’nın sivillerin gönüllü taburlar tarafından kullanıldığını iddia etti.

“Biz‘ya saldırmadık”

“Diğer ülkelere saldırmayacağız.‘ya da saldırmadık Biz‘yı işgal etmedik, başka yeri de işgal etme niyetimiz yok” diyen Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu konuda görüşlerini uzun süredir bildirdiğini söyledi.

Lavrov, lideri Putin’in Dışişleriı Volodimir Zelenski ile görüşmekten kaçınmadığını söyleyerek şöyle devam etti: “Bunun gereği olduğunda yapılacaktır. Bunun hazırlık çalışması yapılmalıdır Belarus görüşmeleri kapsamında bir mutabakata varılmalıdır. Burada‘dan somut cevap bekliyoruz.”

Çavuşoğlu: Temennimiz bölgemizde barışın yeniden tesis edilmesi

Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu da kritik zirve sonrasında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Barışa ihtiyacın en fazla olduğu bu zamanda, Antalya Forumu marjında Rus velı mevkidaşlarım Lavrov ve Kuleba’yla üçlü formatta görüştük. Temennimiz bölgemizde barışın yeniden tesis edilmesi. ile arasında diplomasinin işletilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz.” ifadesini kullandı

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle