Hoşgeldiniz  

Kremlin Sözcüsü: Gece geç saatlere kadar Ukraynalı müzakerecileri bekleyeceğiz!

Semih Köken | 02 Mart 2022 | Gündem, Yaşam A- A+

Kremlin Sözcüsü: Gece geç saatlere kadar Ukraynalı müzakerecileri bekleyeceğiz!

Ukrayna ile Rusya arasındaki 2. müzakerenin yapılıp yapılmayacağı bütün dünyanın merak konusu. Ajanslar toplantının ertelendiğine ilişkin haberler geçerken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri yerinde beklemeye devam edecek. Heyetimiz bu akşam görüşmeleri sürdürmeye hazır” diye açıklama yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy PeskovBelarus‘taki müzakerelerin ertelenmesi kararı üzerine yaptığı açıklamada, “Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri yerinde beklemeye devam edecek” dedi.

2. TOPLANTI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri arasında Belarus’ta 28 Şubat‘ta düzenlenen ve 6 saat süren ilk toplantıdan sonuç çıkmayınca bugün gerçekleştirilmesi planlanan 2’inci toplantı ileri bir tarihe ertelendi. Ancak her iki tarafın da aldığı erteleme kararının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, müzakere görüşmeleri için bekleyeceklerini açıkladı.

Kremlin: Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri beklemeye devam edecek
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov.

“HEYETİMİZ BU AKŞAM GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRMEYE HAZIR”

Peskov, “Ukrayna tarafının müzakerelere geleceğini ve müzakerelerin başarılı olacağını umuyoruz. Bir tahminde bulunmayacağım, geleceği görme kabiliyetine sahip değilim. Öncelikle Ukrayna tarafının gelip gelmeyeceğini öngörmeye çalışmak önemli. Bunun olacağını umuyoruz. Heyetimiz bugün gece saatlerine kadar Ukraynalı müzakerecileri yerinde beklemeye devam edecek. Heyetimiz bu akşam görüşmeleri sürdürmeye hazır” dedi.

UKRAYNA: 2. MÜZAKERE TARİHİ BELLİ DEĞİL

Ukrayna tarafından yapılan müzakere açıklamasında ise 2. görüşmenin tarihinin belli olmadığı vurgulandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle