Hoşgeldiniz  

KETEM’e ulaşmak artık ücretsiz

Semih Köken | 18 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

KETEM’e ulaşmak artık ücretsiz

ANTALYA Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından vatandaşların Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) ücretsiz ulaşımı için Kemer, Döşemealtı, Elmalı, Kumluca ve Korkuteli ilçe belediyeleri taşıma protokolü imzaladı.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşların KETEM’e ücretsiz ulaşımı için Kemer, Döşemealtı, Elmalı ve Korkuteli’nden sonra Kumluca Belediyesi ile de protokol imzaladı. Protokol törenine e Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Oya Dirican, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. M. Suat Karadede katıldı. Dr. Dirican, ilçelerde imzalanan protokollerle vatandaşların KETEM’e ücretsiz ulaşabileceğini söyledi.

KETEM’lerde, kanserin erken tanısı için ücretsiz meme kanseri taraması için mamografi çekimi, rahimağzı (serviks) kanseri taraması için HPV DNA ile smear testi ve kalınbağırsak kanser taraması için gaitada gizli kan (GGK) testleri yapılıyor. Kumluca’da tüm aile sağlığı merkezlerine kayıtlı vatandaşların uygulamaya dahil edilmesi planlanıyor. KETEM’e ulaşan vatandaşlar kanser testinin yanı sıra KETEM’in sunduğu diğer hizmetlerden de faydalanabilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle