Hoşgeldiniz  

Kemerdeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Semih Köken | 26 Temmuz 2023 | Antalya Haber, Ekonomi, EXPO 2016, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemerdeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Antalya’nın Kemer ilçesindeki orman yangınında söndürme çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla havalanan helikopter ve uçaklar ile devam ediyor.

Göynük Değirmendere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün saat 21.08’de çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede alevlere sabah saatlerine kadar gece görüşlü helikopterler ve karadan müdahale edildi.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren ise yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı.

Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Alevlere karadan arazöz, iş makinesi, itfaiye araçları ve orman işçileriyle müdahale ediliyor.

Yangınla mücadele eden ekipler için mobil aşevi kuruldu

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, önceki akşam başlayan ve halen devam eden yangınla mücadeleye belediye bünyesindeki 73 araç ve 223 personel katılıyor.

Belediye ve diğer kurum ekiplerinin yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgede mobil aşevi kuruldu. Aşevinde büyük kazanlarda pişirilen yemekler, çalışmalarda görev alanlara ikram ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, orman yangınının söndürülebilmesi için belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması temennisinde bulunan Tuncer, “Yangın, Milli Park niteliğindeki sarp ve dağlık bir bölgede devam ettiği için maalesef sadece hava yoluyla müdahale edilebiliyor. Yaklaşık üç gündür devam eden yangının bir an önce söndürülmesi için yoğun mücadele sürüyor.” ifadelerini kullandı. ​​​​​​​

Yangın söndürme çalışmalarına Rusya’dan destek

Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, yangına 10 uçak, 27 helikopter, 73 arazöz, 7 iş makinesi, 654 personel ile müdahale edildiği kaydedildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığınca yapılan açıklamada, Antalya’daki yangın söndürme çalışmalarına 2 adet BE-200ES amfibi uçağı ile destek verildiği bildirildi.

Uçakların yangın bölgesine 800 tondan fazla su attığı bilgisi verilen açıklamada, pilotların zorlu dağlık arazide yoğun duman ve zayıf görüş koşullarında görev yaptığı vurgulandı.

Etiketler: , , ,

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle