Hoşgeldiniz  

Expo’da Sırp Ezgileri Yankılanacak

Semih Köken | 06 Ekim 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Expo’da Sırp Ezgileri Yankılanacak

EXPO 2016 Antalya‘da düzenlenecek Sırbistan Milli Günü kutlamalarında, Bilja Krstic ve Bistrik Orkestrası sahne alacak.

EXPO Kongre Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, Bilja Krstic ve orkestra üyeleri ile Sırbistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Slobodan Radeka açıklamalarda bulundu.

Radeka, ülke olarak EXPO 2016 Antalya‘da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Sergi alanındaki pavilyonlarının ilgi gördüğünü anlatan Radeka, “Bu pavilyonumuz Antalya‘da kalacak. Önemli olan bu. Bu pavilyon, iki ülke arasında bir köprü olacak.” dedi.

Pavilyonda, Sırbistan‘ın kültürünü yansıttıklarını, yöresel kıyafetlerden malzemelere kadar her ürünün yer aldığına değinen Radeka, Türkiye ile ülkesinin ilişkilerinin her zaman iyi olduğunu anlattı. EXPO’daki pavilyonda herkesin Sırbistan‘ı görebileceğini belirten Radeka, “Bildiğim kadarıyla ilk defa bir EXPO’ya katıldık. Güzel bir organizasyon.” diye konuştu.

Sırbistan Milli Günü etkinlikleri kapsamında yarın saat 17.00’de EXPO 2016 Antalya‘da sahne alacak orkestranın solisti Bilja Krstic ise Türkiye‘de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. EXPO’da verecekleri konser için güzel bir program hazırladıklarını belirten Krstic, 15 yıldır Balkan etnik müziği yaptıklarını ve konserlerine ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Çin ve Japonya hariç dünya genelinde birçok festivale katıldıklarına değinen Krstic, yeni albümleri “SVOD”un 17 Ocak’ta çıkacağını ve bu albümde yer alan şarkıda, bir Türk genci ile Yanna isimli bir Sırp kızının aşkını anlattıklarını vurguladı.

Krstic, “Sırbistan ve Türkiye ilişkileri için her zaman en iyisini diliyorum. Müzik herkesi birleştiriyor.” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle