Hoşgeldiniz  

Expo 2016’nın 1.si Konyaaltı Belediyesi Oldu

Semih Köken | 30 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Expo 2016’nın 1.si Konyaaltı Belediyesi Oldu

Konyaaltı Belediyesi, 54 ülkenin katılım gösterdiği, 4,5 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği EXPO 2016 Antalya’da, birincilikle ödüllendirildi.

EXPO 2016 Antalya’ya katılım sağlayan ülkeler ile il, ilçe ve kurum bahçelerine ödülleri, düzenlenen törenle verildi. EXPO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya Bahçecilik Ödül Töreninde Konyaaltı Belediyesi, ‘en iyi ilçe bahçeleri’ kategorisinde birincilikle ödüllendirildi.

Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ödül alan ülkelerin il ve kurumların temsilcileri katıldı.

‘En iyi ilçe bahçelerinin 1.si Konyaaltı

Özellikle yaylalarda daha çok bakliyat ve tahıl ürünlerinin saklandığı depo olarak kullanılan ambarların bir örneğini EXPO 2016 Antalya’da hayata geçirdiklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dere formunda düzenlenmiş yapay su kanalı, zeytin ve turunç türü ağaçların yer aldığı bu projeyle Antalya’nın en iyi bahçeleri kategorisinde birincilik ödülü aldıklarını söyledi.

Başkan Böcek, projeyle Konyaaltı’nın değerlerini tüm Dünya ülkelerine göstermeyi amaçladıklarını ifade etti. EXPO 2016 Antalya Bahçecilik Ödül Töreninde kendilerine verilen, en iyi ilçe bahçeleri birincilik ödülüyle de bu amaçlarına ulaştıklarını ifade eden Başkan Böcek, Konyaaltı’nın sadece sahiliyle değil, yaylaları ve tarihi değerleriyle de Antalya’nın parlayan bir yıldızı olduğunu kaydetti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, EXPO 2016 Antalya’nın en iyi ilçe bahçeleri birincilik ödülünü Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın elinden aldı. Bu kategoride Alanya Belediyesi ikinci olurken, Muratpaşa Belediyesi’de üçüncülükle ödüllendirildi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle