Hoşgeldiniz  

Erkan Yağcı: Her iki pazar da bizim için önemli, mutedil olmalıyız

Semih Köken | 25 Şubat 2022 | Antalya Haber, Ekonomi, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm A- A+

Erkan Yağcı: Her iki pazar da bizim için önemli, mutedil olmalıyız

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Rusya-Ukrayna arasındaki sıcak çatışmaya ilişkin turizm perspektifinden açıklama yaptı.

TurizmGüncel

Türk turizmcilerin gözü kulağı Rusya ile Ukrayna arasında sıcak çatışmaya dönüşen krizde. Rusya’nın başlattığı Ukrayna’ya dönük operasyonun kapsamı ve süresi henüz bilinmezken, turizm sektörü gidişattan endişeli.

“Rusya ve Ukrayna’nın Antalya’daki payı yüzde 52”

Konuyla ilgili TurizmGüncel’e değerlendirme yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, turizmin dilinin barış dili olduğunu söyledi.

Turizmin sadece bir ekonomik etkinlik alanı değil, ülkeler arasındaki barışı ve dostluğu da sağlayan bir sektör olduğunu kaydeden Yağcı, “Rusya Antalya turizmi için bir kaldıraç rolü üstlendi. Ukrayna ise özellikle pandemi döneminde daha hızlı büyüdü, zor dönemde Antalya’ya büyük destek oldu. Bu iki pazarın Antalya’daki payı yüzde 52.” diye konuştu.

“Türkiye mutedil davranmalı”

Başlayan çatışmanın farklı bir noktaya evrilmemesinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Yağcı, “Siyasi, askeri ve sosyolojik boyutları olan bir olayın turizm ve ekonomi boyutunu konuşuyoruz. Yaşanan olay tüm dünyayı yakından ilgilendiriyor. Her iki turizm pazarı da bizim için önemli. Biz bu noktada mutedil (ılımlı, serin kanlı) bir yaklaşım sergilemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Farklı senaryolara karşı farklı eylem planı oluşturmalıyız”

Yaşanan kriz nedeniyle Türkiye’de turizmin tüm paydaşlarının bir araya gelerek farklı senaryolara karşı farklı eylem planları geliştirmesi gerektiğini ifade eden Erkan Yağcı, “Ülkemiz ve bölgemiz için huzur ve barış ortamının sağlanmasını umuyorum. Ama bir şeyi kendi gücünüzle değiştiremiyorsanız kendi eylem planımızı oluşturmanız lazım.” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle