Hoşgeldiniz  

CHP Gül için Ankara’da

Semih Köken | 29 Eylül 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

CHP Gül için Ankara’da

Kemer Belediye Başkanı Gül’ün CHP’ye transferi çıkmaza girince aralarında bir belediye başkanının da bulunduğu bir grup CHP’li yönetici bugün genel merkeze giderek kulis yapacak.

Rus uçağının düşürülmesi sonrası Rus pilotun ailesine Kemer’de ev vereceğini söyleyince Bahçeli’nin talimatıyla partiden ihraç edilmek istenen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ihracını beklemeden istifa etmişti.

CHP İl Başkanı Semih Esen ise görevinden istifa etmeden önce Mustafa Gül ile görüşmüş ve transferi için yeşil ışık yakmıştı. Ancak, bu gelişmeler CHP Kemer’de rahatsızlık yarattı. CHP ilçe örgütü Gül’ün dönüşüne ‘hayır’ dedi. Gül ise ilçe başkanını istifaya çağırırca partide kıyamet koptu. Gül’ün “Benim kökenim zaten CHP’ydi. Bütün ailem CHP’lidir. Kısa bir ayrılık oldu ama doğduğum yere dönmüş oldum” sözleri de  CHP Kemer İlçe Örgütü yönetimi ikna edemedi.

İlçe Başkanı Erdem Cesur yönetiminde toplanan CHP İlçe Yönetim Kurulu, Gül’ün CHP’ye transferini görüştü. Toplantıdan Gül’ün CHP’ye geçişine ‘hayır’ kararı çıktı. Kararda Gül’ün 2004’te CHP’den aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek MHP’ye geçişinin ve 2009 yılında da MHP’den belediye başkanı seçilmesiyle ilk icraat olarak Aşk Heykel’ini müstehcen olduğu gerekçesiyle kaldırmasının etkili olduğu savunuldu.

Toplantı sonrası alınan kararın CHP Genel Merkezi’ne gönderileceği öğrenildi. Kararın duyulmasının ardından Mustafa Gül’ün tepkisi ise sert oldu. Gül, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İlçe Başkanı Cesur’u istifaya davet etti. Gül, “Erdem Cesur onurun varsa, biraz dayın Mehmet Yıldırım’a çektiysen istifa et. Yoksa ben yarın süreci açıklayacağım” ifadelerini kullandığı açıklamasını kısa bir süre sonra kaldırdı.

Bu gelişmelerin ardından, önümüzdeki seçimlerde Büyükşehir seçimini kazanma planları yapan CHP’liler Kemer’de oldukça güçlü olan Mustafa Gül’ü almak için yeni bir hamleye girişti. Aralarında bir belediye başkanının da bulunduğu Antalya’da genel merkez nezdinde hatırı sayılır bazı partililer bugün Ankara’nın yolunu tuttu. Bu partililer, Mustafa Gül’ün transferinin partiye ne kadar faydalı olacağını genel merkez yöneticilerine aktarmayı planlıyorlar.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle