Hoşgeldiniz  

Bayram öncesi uçak bileti fiyatlarında büyük artış

Semih Köken | 26 Nisan 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Bayram öncesi uçak bileti fiyatlarında büyük artış

Bayrama günler günler kala uçak bileti fiyatlarının 3 kata varan oranlarda zamlandığı bildirildi.

Bayrama günler kala otobüs ve uçak bileti fiyatlarında büyük artışlar yaşandığı belirtiliyor. Bayramı memleketinde veya gezide/tatilde geçirmek isteyen geniş bir kesim olduğu için, firmalar bilet fiyatını artırıyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, bayrama günler kala açıklanan fiyatlarla 15 Nisan sonrasındaki fiyatlar arasında büyük fark bulunuyor.

Uçak bileti fiyatları uçtu

İstanbul’dan şehir dışına yapılacak uçuşlar son 1 haftada yüzde 300’e kadar arttı. 15 nisanda, İstanbul-Kars uçak bileti 1.128 TL’ye satın alınabiliyorken, şu an İstanbul-Kars bileti 3.000 TL’ye çıktı.

Aktarmalı bilet 3 bin TL

İstanbul-Antalya arası uçak bileti 3.000 TL’ye kadar tırmandı. Sebebiyse, aktarmasız uçuşların tükenmesi sonrası, geriye yalnızca aktarma ve business class biletlerin kalması.

Havayoluyla bayramda seyahat etmek isteyen yurttaşlar, bayram öncesi bilet satış yoğunluğu ve zamlar sebebiyle bu tutarı ödemek zorunda kaldı.

Otobüs bileti fiyatları da arttı

Yurttaşlar uçak biletlerinin pahalılığı sebebiyle otobüs biletlerine yönelmeyi düşünürken otobüs firmaları da fiyatları artırdı. Geçen hafta alabileceğiniz bilet fiyatını şu an aynı fiyattan bulmak neredeyse imkansız oldu.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle