Hoşgeldiniz  

Başkan Türel’den, Bayram Mesajı

Semih Köken | 09 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Türel’den, Bayram Mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Menderes Türel, mesajında, yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olan, sevgi ve saygının pekiştiği, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı Kurban Bayramı‘nı hep birlikte idrak edeceklerini belirtti.

Bayramların, umutların yeniden yeşerdiği, azmin ve inancın her sorunun üstesinden gelmek için özel günler olduğuna dikkati çeken Türel, “Toplumsal birlikteliğimizin güzide simgeleri olan bayramlarda insani değerler yücelir, kardeşlik, dostluk duyguları içinde kalpler bir bütün olur. Özellikle Kurban Bayramları toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın inancımızın ilkeleri ışığında yaşandığı, insanların birbirleriyle kucaklaştığı zamanlardır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin zorlu bir süreçten ve demokrasi sınavından geçtiğini hatırlatan Türel, bir daha böyle şeylerin yaşanmamasını temenni etti.

Türel, Türkiye‘nin büyümesini, ilerlemesini, barış ve kardeşlik içinde yaşamasını istemeyen güçlerin, birlik ve beraberliği bozarak güçlü Türkiye‘yi karanlığa sürükleme çabasında olduğunu dile getirdi.

Darbe girişiminin arkasında bulunan çetenin sadece Türkiye‘ye yönelik bir girişimde bulunmadığını bildiren Türel, mesajında şunları kaydetti:

“Bütün İslam dünyasını hedef alan bu girişimin başarısız sonuçlanacağını ve milletin vereceği tokat gibi cevabı hesaplayamadı. Genç, yaşlı, kadın, erkek yüz binlerce kişinin gözünü kırpmadan tankların önüne durup kurşunlara göğsünü siper edeceğini düşünemedi. Destansı bir mücadele ile demokrasimize sahip çıktık ve zor günleri aştık. Söz konusu vatan olunca hep birlikte tek Türkiye olduk. Tüm dünyaya büyük Türkiyehedefinde, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet olarak yürüyeceğimizi haykırdık.”

Başkan Türel ayrıca, Antalya‘da, Kurban Bayramı‘nı sorunsuz bir şekilde geçirmek için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek belediye olarak hiçbir ücret talep edilmeden hizmet verecek iki kurban kesim merkezi hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle