Hoşgeldiniz  

Başkan Erdoğan, 13. kez BM Genel Kurulu’ndan dünyaya seslendi.

Semih Köken | 19 Eylül 2023 | Antalya Haber, Ekonomi, EXPO 2016, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Spor A- A+

Başkan Erdoğan, 13. kez BM Genel Kurulu’ndan dünyaya seslendi.

Son dakika haberi: Bugüne kadar 12 kez Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na hitap eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha kürsüye geldi. Başkan Erdoğan, BM’nin 78. Genel Kurulu’ndan dünyaya hitap etti. Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilime değinen Başkan Erdoğan, “Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir. Azerbaycan’ın attığı adımları destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Son dakika haberine göre; Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etmek üzere, Türkevi’nden BM Genel Merkezi’ne geçti. Tüm dünya Başkan Erdoğan’ın konuşmasında vereceği mesajlara kilitlendi.

BM Genel Kurulu’nun tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dünyamızın geleceği konusunda iyimser bir tablo çizmek maalesef mümkün değil. Karşımızdaki fotoğraf, küresel ölçekte daha tehlikeli sınamalarla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Avrupa’nın doğu sınırlarında yaşayan savaş, ekonomiden güvenliğe her alanda ciddi sorunlar ortaya çıkardı.

“TÜRKİYE’YE VERİLEN DESTEĞİ UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

6 Şubat’ta yüzyılın en büyük doğal afetlerinden biri ile karşı karşıya kaldık. Ülkemize sağlanan cömert desteği unutmamız mümkün değildir. 50 binden fazla insanın kaybettiği, milyonlarca insanı barındıran şehirlerin yerle yeksan olduğu bugün de ülkemize gösterilen dostluk bizler için önemli bir teselli kaynağıdır.

“AZERBAYCAN’IN ATTIĞI ADIMLARI DESTEKLİYORUZ”

Ermenistan’ın başta Zengezur Koridoru’nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ Azerbaycan toprağıdır.Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir. Azerbaycan’ın attığı adımları destekliyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan’ın bu tarihi fırsatı değerlendiremediğini görüyoruz.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle