Hoşgeldiniz  

Likya Cup’a doğru

Semih Köken | 19 Eylül 2023 | Antalya Haber, Ekonomi, EXPO 2016, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Spor A- A+

Likya Cup’a doğru

Kemer Belediye Yat Yelken Spor Kulübü Başkanı Orhan Yeşilli, 22-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Likya Cup Yelkenli Yat Yarışları öncesinde açıklamalarda bulundu.

Kemer Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak olan yarışlara 15 teknenin katılması tahmin ediliyor.

İki gün farklı rotalarda yapılacak olan yarışlar öncesinde açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Orhan Yeşilli, Likya Cup Yelkenli Yat Yarışlarının bölgede yapılan tek yelken yarışı olduğunu söyledi.

Yeşilli, Kemer haricinde diğer bölgelerde de yarışların olduğunu ancak pandemi sonrasında sadece Kemer bölgesinde yarışların yapıldığını ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Likya Cup yarışlarını uluslararası bir yarışa çevirmek istiyoruz. Kemer bölgesinin denizcilik geçmişinin de hatırlanmasını istiyoruz. Özellikle Phaselis Antik Kenti’nin Limanı ve bölgedeki ticari değerini hatırlatan bir yarış olmasını hayal ediyoruz. Bu yıl ki yarışlarımızın planlamasını Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından düzenlenen Phaselis Sanat Etkinlikleri ile aynı zamana denk getirerek yaptık.” dedi.

Yaban gülünü öne çıkaracağız

Kemer’in ulusal ve uluslararası arenada tanıtılmasını istediklerine dikkat çeken Yeşilli, özellikle Phaselis Antik Kenti’nin güzelliklerini ve değerlerini de ön plana çıkarmak istediklerini belirterek, “Phaselis Antik Kenti bölgesinin en önemli ticari ürünü olan yaban gülünü öne çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca bölgemizdeki Paris 2 Batığını batıran Mustafa Ertuğrul Aker’i de anmak istiyoruz.” diye konuştu.

Yarış rotaları hakkında da bilgiler veren Yeşilli, şöyle konuştu: “Likya Cup yarışları sabit salmalı tekneler yarışı olduğu için iki gün startımız var. İlk gün Paris 2 batığının yakınından start alacağız. Buradan Tekirova Mahallesi’ndeki Üç Adalar mevkisine kadar gidip Phaselis Antik Kenti Limanı’nda yarışımızı sonlandırmak istiyoruz. İkinci gün ise Kemer Marina ile Fener Sığlığı arasındaki alandan start veriyoruz. Kiriş istikametinde gidip gelerek yarışımızı sonlandıracağız”

Yeşilli, Kemer Belediyesi’nin denizcilik faaliyetlerine ve geleceğin denizcilerinin yetişmesine büyük destek verdiğinin altını çizerek, “Çocuklarımız Kemer Belediyesi sayesinde ücretsiz yelken eğitimi alıyor. Kemer’de yaşayan çocuklarımızın denizcilik eğitimlerine çok önem veriyoruz. Kemer Belediyesi bizi bu konuda desteklediği için çocuklarımız yarış sırasında teknelerimize misafir olarak da davet ediliyor. Arzu eden çocuklarımız gelip bizimle yarışma imkanı elde ediyor” ifadelerini kullandı.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle