Hoşgeldiniz  

Avrupa’nın en iyi sahil destinasyonu: Antalya

Semih Köken | 05 Temmuz 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Avrupa’nın en iyi sahil destinasyonu: Antalya

World Travel Market (WTM) ve ForwardKeys’in ortak yaptığı sahil ve şehir destinsyonları göstergesinde 2022 yazı Avrupa deniz ve güneş tatillerinde yüksek talep gören yerler açıklandı.

World Travel Market (WTM) ve ForwardKeys’in ortak yaptığı sahil ve şehir destinsyonları göstergesinde 2022 yazı Avrupa deniz ve güneş tatillerinde yüksek talep gören yerler açıklandı. 

2022 yaz seyahat görünümü raporunun bulgularına göre, plaj destinasyonlarında Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya 2019 yazına göre yüzde 81 artışla en iyi performansa sahip. 

Rakip sahillerde Yunanistan öne çıkıyor 

Öte yandan, Antalya’nın arıdından Yunanistan bölgeleri, Avrupa’nın önde gelen güneş ve plaj destinasyonları sıralamasında ilk 10 içinde altı sırayı elinde bulunduruyor: Mykonos üçüncü sırada, ardından Rodos (4.), Hanya (5.) ve Girit’te Heraklio (6.), Santorini (7.) ve Selanik (8.) geliyor. 

Covid 2019 öncesine kıyasla Mikonos ve Rodos yüzde 29, Hanya yüzde 26, Kandiye yüzde 23, Santorini yüzde 20 ve Selanik yüzde 17 arttı. Şehir destinasyonlarına sıralamasında Atina, Napoli ve İstanbul’dan sonra 3. Sırayı alırken, İstanbul 2019 ile aynı seviyede bulunuyor. 

Ülkelerde 2022 tatil rezervasyonları ne durumda? 

Rapora göre Yunanistan, 3 çeyrek için gelen rezervasyonların 2019 ile karşılaştırması açısından da yüzde 5 artışla Avrupa’nın en hızlı toparlanan ülkeleri arasında yer alırken onu yüzde 4 ile Türkiye izledi. 

Öte yandan Portekiz yüzde -9, İspanya yüzde -15 ve Fransa yüzde -16 düşüşle bu iki ülkeyi izledi. (The summer travel outlook report) 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle