Hoşgeldiniz  

Antalya’daki Rus turistler ülkesine dönemiyor

Semih Köken | 22 Mart 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Antalya’daki Rus turistler ülkesine dönemiyor

Rusya’ya uygulanan ambargo nedeniyle Antalya’da bulunan çok sayıda Rusya vatandaşı turistin ülkesine dönemediği belirtildi.


TurizmGüncel

Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon nedeniyle sivil havacılığı ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya, uçaklara el konulabileceği endişesiyle yurt dışındaki vatandaşlarını da ülkesine götüremiyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi, Antalya’da da çok sayıda Rus turistin mahsur kaldığı bildirildi.

Türkiye garanti vermedi

TurizmGüncel’e bilgi veren sektör temsilcileri, Rus tur operatörlerinin kendi uçaklarını uçurup yolcularını tahliye edebilmek için Rusya’dan izin istediği, ancak Türkiye’nin uçaklara el konulmayacağına dair garanti vermemesi nedeniyle Rusya’nın uçuşlara izin vermediğini bildirdi.

Kendi öz malı uçaklarla dahi uçamıyorlar

Rusya vatandaşlarının ülkesine döndürülebilmesi için bir diğer yolun da Türk Hava Yolları olduğuna dikkat çeken sektör kaynakları, “Türkiye garanti vermediği için Rus tur operatörleri kendi öz malı uçaklarıyla bile uçuş yapamıyor. Bir diğer seçenek olan Türk Hava Yolları tek yön bilet için 1000 euro istiyor. THY’nin burada mahsur kalan yolcuları tahliye etmek için tur operatörlerine uygun bir fiyat vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullanıyor.

Antalya’da şu anda Pegas, Coral, ANEX, Sun&Fun gibi tur operatörlerinin 2-3 bin civarında yolcusunun bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu şirketler, savaş başladığı günden bu yana kendilerine ait otellerde barındırıyor.

Beş ülke Rus uçaklarına garanti verdi

Bir süre önce Venezuela, Küba, Arjantin, Kırgızistan ve Sri Lanka, ülkeye uçan Rus uçaklarına el konmayacağına dair Rusya hükümetine garanti vermişti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle