Hoşgeldiniz  

Antalya Paskalya’yı iyi geçiriyor bayramdan da umutlu

Semih Köken | 18 Nisan 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm A- A+

Antalya Paskalya’yı iyi geçiriyor bayramdan da umutlu

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniylein diken üstünde olduğu Antalya’da, yaz sezonu öncesi Paskalya Bayramı umut oldu. 2020 yılının nisanında sadece 905 kişinin geldiği kenti, bu sene henüz nisanı sona ermeden 300 bine yakın turist ziyaret etti.

DHA’dan Mehmet Çınar’ın haberine göre Avrupalı turistler Paskalya tatilinde, Portekiz, ve Türkiye sahillerini doldurdu.

Konuyla ilgili bilgi veren Antalya Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz “Nevruz döneminin hemen arkasından başlayan Paskalya, Antalya’ya can simidi oldu.‘nın hiç olmadığı,‘nın da ancak kısıtlı seferlerle turist gönderebildiği bu dönemde günde 50 üzerinde uçuşla eski günlerine geri döndü” diyor.

Yavuz, “Görünen o ki; pandeminin sona ermesi, savaşın güncelliğini kaybetmesi üzerine 2 yıldır Paskalya tatili yapamayan Avrupalı turistler, kendilerini güneşli Akdeniz ülkelerine attı” ifadelerini kullandı.

Yavuz, “Hristiyanların ‘Yumurta Bayramı’ olarak da bilinen Paskalya Bayramı, nisanı ilk haftası başlayıp, sonuna kadar devam eden dini bir bayram. İki yıldır Avrupalılar pandemi güzünden bu tatili, uçuşların kapalı döneme gelmesi nedeniyle yapamıyordu. Avrupalıların ana tatillerinden biri Paskalya ortalama 1 hafta sürer. Paskalya tatiline yönelik gelişler nisanı sonuna kadar sürecek ve Antalya, nisan sonunu 600 binle kapatabilir” diye konuştu.

Bu arada içde de bayram rezervasyonlarının iyi gittiği belirtiliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle