Hoşgeldiniz  

Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası başladı

Semih Köken | 23 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası başladı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Tekirova Mahallesi’ndeki Üç Adalar açıklarında gerçekleştirilen Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası’na 30 sualtı görüntüleme sporcusu ve 30 yardımcı dalgıç katılıyor. Resifleri, sualtı mağaraları ve zengin tabiatıyla ünlü Üç Adalar açıklarındaki organizasyonda sporcular, ‘fotoğraf’ ve ‘video’ kategorilerinde mücadele ediyor. Fotoğraf kategorisinde yarışmalar geniş açı, modelli geniş açı, balık, makro ve konulu makro dallarında yapılıyor.

Organizasyon sırasında Kemer’de görevli TCSG- 33 Bot Komutanlığı ekipleri ve Antalya Grup Komutanlığı dalgıç ekipleri DEGAK- 08 de bölgede güvenlik önlemleri aldı.

TSSF Sualtı Görüntüleme Teknik Kurulu Başkanı Asım Dumlu, şampiyonanın bu yıl 17’ncisini düzenlediklerini söyledi. Yarışmanın sualtı fotoğraf ve sualtı video kategorilerinde yapıldığını anlatan Dumlu, fotoğraf kategorisinde yarışan sporcuların günde iki defa yaklaşık 90 dakika boyunca dalış yaptıklarını kaydetti. Sporcuların yarışma kuralları gereği toplam 600 fotoğraf çekebildiklerine değinen Dumlu, kategorilerden alınan puanlar sonucunda şampiyonların belirlendiğini vurguladı.

Sporculardan Bülent Çalımlı, bölgenin çok güzel bir dalış noktası olduğunu belirterek, suyun altında gümüş, karagöz ve melanur balıklarına sıkça rastladıklarını kaydetti.

Yarın da devam edecek şampiyonanın ödül töreni 24 Eylülde yapılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle