Hoşgeldiniz  

Adliyede yabancı dil bilen danışmanlar görev yapacak

Semih Köken | 16 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Adliyede yabancı dil bilen danışmanlar görev yapacak

TURİZMİN başkenti Antalya’da adliyeye işlem yaptırmak için gelen yabancı uyruklu vatandaşların dil konusunda yaşadıkları sorunların çözümü için danışma merkezinde Rusça, Almanca ve İngilizce bilen personel görevlendirilecek.

 

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, adliyede etkin ve verimli çalışılabilmesi için bazı değişiklikler planladıklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bahçedeki mobilyaları ve oturma gruplarını yenilediklerini anlatan Solmaz, Adliye içindeki bazı birimleri dışarıya almayı planladıklarını söyledi.

Adliye içindeki banka ve PTT şubelerini bahçeye alacaklarını anlatan Solmaz, yine danışma birimini de dışarıya taşıyarak içerdeki yoğunluğu azaltacaklarını kaydetti. Antalya’nın turistik bir şehir olduğuna dikkati çeken Solmaz, zaman zaman adliyeye yabancı uyruklu turistlerin de geldiğini söyledi. Yabancı uyruklu kişilerin sorununu anlatabilmesi için danışma birimine yabancı dil dilen personel görevlendirmesine gideceklerini aktaran Ramazan Solmaz, “Rusça, Almanca ve İngilizce bilen personel alacağız. Bu personelimiz turistleri ilgili birimlere yönlendirip sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olacak” dedi.

ANTALYA CUMHURIYET BASSAVCISI RAMAZAN SOLMAZ, ADLIYEDE ETKIN VE VERIMLI CALISILABILMESI ICIN BAZI DEGISIKLIKLER PLANLADIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle