Hoşgeldiniz  

91 çiftçiye tarımsal hibe desteği verildi

Semih Köken | 17 Ekim 2023 | Antalya Haber, Ekonomi, EXPO 2016, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

91 çiftçiye tarımsal hibe desteği verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üretici, ürün ve çevre dostu projelerle çiftçinin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Alanyalı çiftçilere yapışkan tuzak dağıtımı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma projesi kapsamında çiftçilere hibe destekleri sürüyor. Antalya’nın 19 ilçesinde sürdürülen destek çalışmalarının Alanya etabında çiftçilere tuzak desteği sağlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü ekipleri Alanya’nın 4 mahallesinde 91 çiftçiye örtü altında beyaz sinekle mücadelede kullanılan 13 bin adet sarı yapışkan tuzak, trips zararlısı ile mücadelede kullanılan 9 bin adet mavi yapışkan tuzak olmak üzere toplam 22 bin adet tuzak dağıtımı yaptı.  Hibe edilen tuzak ile çiftçilerin üretim sezonundaki ihtiyacı karşılanırken, 3 bin dekarlık örtü altı alanda zararlılarla mücadele imkanı da sağlanmış olacak.

ÇİFTÇİLER MUTLU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Hatice Parlak, ürünlerin kullanımı konusunda üreticilere ayrıntılı bilgiler verirken onların sorularını da yanıtladı. Ürünlerini teslim alan çiftçiler ise “Üretim maliyetinin arttığı bu süreçte bize destek olan ve yanımızda olduğunu gösteren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz “ dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle