Hoşgeldiniz  

“7. Çukuryayla Yörük Şenliği” Kemer’de Yapıldı

Semih Köken | 01 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

“7. Çukuryayla Yörük Şenliği” Kemer’de Yapıldı


Kemer Yörükler Derneği tarafından Kemer Belediyesi destekleriyle Kemer’in en yüksek yaylalarından olan Çukuryayla’da gerçekleştirilen şenliğin sunuculuğunu sanatçı Rana Özdemir yaptı.
Bu yıl 7’ncisi yapılan Kemer Çukuryayla şenlikleri Kemer’in en yüksek yaylarından birisi olan “ Çukuryayla” da gerçekleştirildi.
Şenliğe, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediyesi Başkanı Mustafa Gül, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karakayalı, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, Meclis Üyeleri Recep Yılmaz ve Özcan Çeliktaş, Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan ile farklı ilçelerden gelen dernek başkanları ve Yörükler katıldı. Temsili Yörük göçü ile başlayan şenlik, çoban ateşinin yakılmasıyla devam etti. Keçi derisinde yayık ayranının da yapıldığı şenlikte daha sonra temsili Yörük düğünü, gelin alması, halat çekme yarışı, çuval yarışı, keçi kırpma ve güreş müsabakaları düzenlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikler, davetlilerden büyük alkış aldı. Yarışma ve etkinliklerin ardından Yörük beyi seçimi yapıldı. Yörük beyliğine iş adamı Durmuş Can seçildi. Şenlik kapsamında şarkıcı Ankaralı Ayşe de bir konser verdi.
Şenlikte konuşan kaymakam Feslihan, Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan’ın Kemer’de göreve başladığında kendisini ziyareti sırasında Kemer’deki Yörük geleneklerini ve faaliyetlerini anlattığında mutlu olduğunu söyledi. Şenliği düzenledikleri için Arslan’a teşekkür eden Feslihan, Yörük kültürünün Türk milletinin öz kültürü olduğunu belirterek, “Yörük kültürünün yaşatılması ve devamı için büyük çaba sarf etmemiz gerekiyor. Modern çağ bazen bunlara el vermiyor ama bu tür etkinlikler Yörük kültürünü yaşatmaya katkı sunuyor” dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Gül ise, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tek tutunacak dalın cumhuriyet olduğunun ortaya çıktığını ifade ederek, “Türkiye’de darbe girişimi sonrası millete sıkıntı yaşatanları eğlenerek lanetleyeceğiz. Çünkü bizim vazgeçilecek bir toprağımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız yok. Şenlikte emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.


Dernek başkanı Arslan da, geçen seneki şenliği iptal ettiklerini hatırlatarak, bu seneki şenliği Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durum nedeniyle insanlara değişiklik olsun diye düzenlediklerini söyledi. Devletin kültürel faaliyetlerin yapılması konusunda karar aldığını ifade eden Arslan, şenliğin düzenlenmesinde en büyük destekçilerinin Kemer Belediyesi olduğunu kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle