Hoşgeldiniz  

YÖRÜK FESTİVALİ BAŞLADI

SEMİH KÖKEN | 08 Mayıs 2015 | Antalya Haber A- A+

Birinci Uluslararası Antalya Yörük Festivali ve 22’nci Yörük Şenliği, göç duası ve göç yürüyüşüyle başladı.

Antalya’da 10 Mayıs’a kadar sürecek festivalin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ak Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan da katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Yörükler ve festival için farklı şehirlerden gelen halk oyunları ekipleri, kortej oluşturdu. Göç duasının ardından Yörük göçünü canlandıran topluluğa, deve kervanı eşlik etti.

Mehter takımının marşları eşliğinde yürüyen Yörükler, turistler tarafından ilgiyle izlendi. Ellerinde cep telefonları ve kameralarla Yörük göçünü görüntüleyen turistler, ‘özçekim’ yaptı. Özellikle Japon turistler deve kervanı ve mehter takımını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yürüyüş boyunca Antalyalıları selamlayan Yörüklere, Başkan Türel ve Lütfi Elvan da eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı’da başlayan yürüyüş, Karaalioğlu Parkı içinde son buldu.

‘YAŞASIN BİZİM GERİCİLİĞİMİZ’

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Menderes Türel, bu seferki Yörük yürüyüşünün yaylaya olmadığını, uluslararası alana, dünya sahnesine olduğunu söyledi. Türel, “Yörük ateşi Antalya’ya bayram getirdi. Bundan sonra da tüm dünyaya bereket götürecek. Antalya’da bira festivali yerine Yörük festivali yapacağım demiştim. İşte bugün bunun sözünü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Akıl almaz bir taklitçilikle Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız, dedik. Bunu gerçekleştiriyoruz. Bira festivali yapmak ilericilikse batsın sizin ilericiliğiniz. Yörük festivali yapıyor ve gerici oluyorsak yaşasın bizim gericiliğimiz.”

ELVAN: YÖRÜKLERE HIZLI TREN YAKIŞIR

Başkan Türel’in ardından konuşan Lütfi Elvan, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı zamanında yapılan hızlı tren çalışmaları hakkında bilgi verdi. Elvan, “Biz geçmişimize, tarihimize, Yörüklerimize sahip çıkıyoruz. Biz atlarımızla geldik Orta Asya’dan Anadolu’ya. O şahlanan atlarımızla geldik. Makedonyamızda, Bosnamızda, Türkmenistanımızda, Azarbaycanımızda yine binlerce Yörük kardeşimiz yaşıyor. O dönemin en modern, en hızlı ulaşım aracı olan atlarımızla gelmiştik buralara. Bu dönemde Yörüklerimize hızlı trenler yakışır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle