Hoşgeldiniz  

TARAFSIZLIĞA AYKIRI BEYANAT‏

SEMİH KÖKEN | 13 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

MUSTAFA KÖSE 2145 (1)
İl Başkanı Köse, “Ak parti Antalya il Başkanı ve Antalya Barosuna kayıtlı bir avukat olarak, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Başbakanımız ve diğer devlet büyüklerine yaptığı saygısızlığı ve bunu alelacele sahiplenen Antalya baro yönetimi 11/05/2014 tarihinde hiçbir demokrat hukukçu tarafından kabul edilemeyecek bir açıklamanın altına imza atmıştır” dedi.
“Hatırlatalım ki, barolar, yönetimi oluşturan kişilerin şahsi ideolojilerini ve meşreplerini pervasızca sergileme aracı kurumlar değildirler” diyen AK Parti İl Başkanı, “Baroya mensup tüm avukatları temsil etme mecburiyetinde olan yönetim, özellikle Gezi olayları sırasında ve malum camianın hükümetle ters düşme sürecinden itibaren tarafsızlığa aykırı beyanat vermeyi maalesaf alışkanlık haline getirmiş, bu defada beyanata konu olan olayın hemen akabinde Pazar günü resmi internet sitesinden talihsiz bir açıklamada bulunmuştur. Bizzat ev sahibi Danıştay başkanınca dahi saygısızlık olarak nitelendirilen konuşma ve davranışlarla aynı çizgide saygısız ve haksız ifadelere yer verilen basın açıklaması haddini aştığı gibi, gerçeklere de dayanmamaktadır” ifadelerini kullandı.
Söz konusu açıklamada hukukun ve yargının askıya alındığı bir süreçten geçildiği iddiasına dikkat çeken AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse açıklamasını şöyle sürdürdü; “Açıktır ki, şu an tüm Türkiye’de ve yargıda olan süreç, mevcut iktidarımızın iyi niyetini istismar ederek devlet içinde kurulan paralel yapılanmanın ürünü yeni vesayet sahipleri ile eski vesayet sahiplerinin düşmanlıkla başlayan ilişkilerinin ortaklığa evrilmesi sürecidir.
Bu akıl almaz ortaklık, birlikten kuvvet doğar mantığıyla birleşerek ele geçirdikleri her fırsatı, 12 yıldır girdiği 8 seçimin tümünde de milletin tartışmasız desteğini alan iktidara ayar verme vasıtası olarak kullanmaktadır.
Yeni vesayet temsilcilerinden birinin birkaç hafta evvel yaptığı siyasete yön verme çabasına, bu defa sıra kendilerine gelen eski vesayet temsilcilerinden biri tarafından girilmiştir.Bu nöbetleşe edepsizliğe Sayın Başbakanımız milletten aldığı güçle haddini bildirmiş, milletimizin yüreğine su serpmiştir.
Tüm organlarıyla yargı bir erk olarak elbette vazgeçilemezdir, ancak yasama ve yürütme erklerinin ayar vericisi ve üstü konumunda da değildir. Bunların her biri eşit önemdedir.
Unutulmamalıdır ki, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” Millet ise bu hakimiyetini istediği zaman istediği vekiline seçim yoluyla verir.
Yine unutulmamalıdır ki, yargı dahi kararlarını Türk Milleti adına verir. Yargı hiçbir şekilde, adına karar verdiği milletin seçimine karşı yok muamelesi yapamaz.”
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse son olarak, “Antalya Barosu yönetimine sadece belirli ideoloji ve meşreplerin değil bütün avukat meslektaşlarımızın temsilcisi olmak zorunda olduklarını, bu nedenle binlerce meslektaşımızı aynı düşünceye sahipmiş gibi gösteren ve milletimizin hassasiyetini ayaklar altına alan açıklamalar yapmamaları gerektiğini saygıyla hatırlatır, kamuoyuna bu hususların takipçisi olacağımızı bildiririz” dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle