Hoşgeldiniz  

Kriz, akvaryumu etkilemedi

Semih Köken | 15 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Rusya’da yaşanan ruble krizi nedeniyle Avrupa pazarına yönelik hamleler yapan Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, tüm olumsuzluklara rağmen sezon yoğunluğunun olumlu seyrettiğini söyledi.

**

Antalya Akvaryum, 5 milyon litre ana tank kapasitesi, 5 binin üzerinde türü, 30 binin üzerinde deniz canlısıyla, yaşanan krizi nedeniyle sezon beklentisini tam olarak yakalayamadı. Turizmdeki olumsuzluklara rağmen yıl içinde 1 milyon ziyaretçi hedeflerine yaklaştıklarını belirten Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, izledikleri stratejiler hakkında bilgi verdi. 2015 sezonu öncesi Rusya’da ortaya çıkan ruble krizinin ardından bu pazarda düşüş olacağını gördüklerini, bu nedenle Avrupa pazarı üzerine yoğunlaştıklarını vurgulayan Kumkumoğlu, çalışmaların meyvesini yaz sezonunda topladıklarını kaydetti.

HEDEFİ YAKALAYAMADI
2015 sezonunda çok kayıpları olmadığını, yıllık hedefleri olan 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşamasalar da çok geride kalmadıklarını belirten Kumkumoğlu, “Ruble kriziyle turizmcileri korkutan Rus turist düşüşü, bizi çeşitli önlemler almaya itti. Rus pazarında oluşacak boşluğu Orta Avrupa, Balkanlar ve Batı Avrupa pazarlarına ağırlık vererek kapatmayı hedefledik. Rus pazarındaki kriz herkesi etkilediği kadar bizi etkilemedi. Bunları hesaplayarak diğer pazarlara yüklendik, daha iyi hazırlandık” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Bu tür inişlerin olduğu yılların ardından bir anda hızlı yükseliş beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Kumkumoğlu, “Önümüzdeki sezon yükseliş olacaktır, fakat çok hızlı olmayacaktır. İki veya üç sezon sonra krizin etkilerinin tamamen ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Avrupa pazarı ve iç pazara yönelik çalışmalarımız gelecek sezonda da devam edecek” dedi. (DHA)

009f588364a6fc5de430eda3a886bc43

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle