Hoşgeldiniz  

En anlamlı teşekkür Türel’i duygulandıran plaket

Semih Köken | 24 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

 

Bedensel Engelliler Derneği Baskanı Ziyaret (2) Bedensel Engelliler Derneği Baskanı Ziyaret (4)Engeliler, hayata geçirdiği tüm projelerde kendilerine pozitif ayrımcılık yaptığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür plaketi verdi ve tablo hediye etti.  Aldığı en anlamlı plaket ve tablo olduğunu dile getiren Başkan Türel, Antalya’yı engelsiz şehir yapacaklarını söyledi.

 

Antalya Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Sevinç Aktuğ,  hayata geçirdiği tüm yatırımlarında engellileri projenin merkezine koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Engeliler adına Başkan Türel’e kendilerine yönelik pozitif ayrımcılığından dolayı teşekkür eden Aktuğ, Menderes Türel’in her  projesinde  engellilerin hayata katılmalarını kolaylaştırmak için ekstra hassasiyet gösterdiğini  belirtti. Türel’in engellilere poztif ayrımcılık yaptığını ve onların hayatını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirdiğini anlatan Aktuğ, sözlerine şöyle devam etti ” Başkan Türel gerek rehabilitasyon merkezleri gerekse yapmış olduğu birçok park ve ortak kullanım alanlarında engelli bireyleri yasama dahil edilme noktasında göstermiş olduğu gayret apaçık ortadadır. Konyaaltı Sahili’nde engellilerin denize girmesi için yapmış olduğu rampalar, engelli bireyleri çok mutlu etmişti. Menderes Başkanın hassasiyeti bizleri ve engelli bireyleri oldukça memnun ediyor kendisine minnettarız” dedi.  Sevinç Aktuğ Başkan Türel’e katkılarından dolayı Antalya Eski Pazar Hamamının olduğu seramik üzerine panaromik olarak basılmış siyah  beyaz tablo ve iki adet teşekkür plaketi hediye etti.

Aldığım En Anlamlı Hediye

Aktuğ’un ziyaretinin kendisini mutlu ettiğini ve duygulandırdığını kaydeden Türel, “Aldığım en anlamlı plaket ve hediye oldu” dedi. Engelli insanların yaşadığı sıkıntıyı, ailenin yaşadığı sıkıntıyı bizzat yaşamış biri olduğunu ifade eden Başkan Türel “ Engelli kardeşlerim, engelli kardeşlerimin anne ve babaları, aileleri, benim gönüldaşlarım, kader arkadaşlarımdır” ifadelerini kullandı.

Engelli sözü çok kullanıldığı için kendisinin de mecburiyetten kullandığını dile getiren Başkan Türel, yaşadığı tecrübeler sonrasında asıl engelin fiziki olmadığını öğrendiğini söyledi. Antalya’yı engelsiz şehir yapmak için yola çıktıklarını kaydeden Başkan Türel, şehrin yanı sıra evleri de engelsiz evler yapmaya başladıklarını anlattı.

Projelerin odağında her zaman engelli bireyleri koyduklarını, bundan sonra koymaya devam edeceklerini ifade eden Türel, ortaya koydukları hassasiyetin karşılık bulmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle