Hoşgeldiniz  

Bal üretiminde düşüş bekleniyor

Semih Köken | 13 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, bu yıl 29 ton bal üretimi yapıldığını belirterek, “Bu yıl üretimde çok az bir düşüş bekliyoruz. Bu durum iklim şartlarından kaynaklanıyor ama fazla bir düşüş yok” dedi.

**

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, üreticilerle birlikte müdürlük binası bahçesinde açıklama yaptı. Alanya’nın arıcıların konaklama yeri olduğunu belirten Mehmet Rüzgar, “Alanya’nın çok çeşitli bir bitki florası var. Hem sahil, hem de yayla kesiminde arıcılık ve bal üretimi faaliyeti yapılıyor. 2014 yılı sonu itibariyle Alanya’da 348 arıcımız bulunuyor. 69 mahallede bal üretimi devam ediyor. 348 arıcının 296’sı en az 30 kovan olmak şartıyla desteklemelerini alıyor. Bu da yaklaşık 24 bin 173 koloni yapıyor. 2014 yılı itibariyle arıcılara yönelik desteklememiz, 219 bin TL civarında oldu” dedi.

‘BU YIL 29 TON BAL ÜRETİLDİ’
Bu yıl 265 üreticinin konaklamak için Alanya’ya geldiğini anlatan Mehmet Rüzgar, “Bu üreticiler ekim, kasım, aralık aylarında geliyor nisan, mayıs aylarında geldikleri yerlere göç ediyor. Bunun yanında Konaklı’da bir petek üretim işletmemiz bulunuyor. Burada yılda yaklaşık 15 bin kilogram civarında petek üretimi yapılıyor. 7 ana arı üretme ünitemiz var. Burada da 45 bin civarında ana arı üretimi gerçekleştiriliyor. Bu yılki bal üretimimiz de 290 bin kilo civarında. Yani 29 ton civarında bir bal üretimimiz oldu. Bu yıl üretimde çok az bir düşüş bekliyoruz. Bu durum iklim şartlarından kaynaklanıyor ama fazla bir düşüş yok” diye konuştu.

‘ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’
Kurban Bayramı’na ilişkin çalışmalardan da bahseden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, şöyle dedi: “Alanya’ya dışarıdan da hayvanlar geliyor. Alanya’daki hayvancılar kendi hayvanlarını kurbanlık pazarına çıkarıyor. Alanya Belediyesi tarafından hayvan satış yerleri düzenlendi. Alanya Müftülüğü, Alanya Belediyesi ve müdürlüğümüz tarafından kurban komisyonu kuruldu. Kurulan komisyonda hayvan satış ve kesim yerleri tespit edildi. Bizi hayvanların kayıtları, kulak küpesi ve sağlık olup olmadığı ilgilendiriyor. Çalışmalarımız ve aşılarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kurban Bayramı boyunca da nöbetçi veteriner hekimler olacak. Veteriner hekimler kesim yerlerinde kesimleri kontrol edecek.” (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle