Hoşgeldiniz  

‘KOBANİ’ KARDEŞLİĞİ

SEMİH KÖKEN | 27 Eylül 2020 | Gündem A- A+

‘KOBANİ’ KARDEŞLİĞİ

2014 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği ‘Kobani olayları’ soruşturmasında, eski HDP’li vekillerin gözaltına alınmasının ardından, CHP İl Başkanı Nusret Bayar, HDP Antalya’ya destek ziyaretinde bulundu. Kanlı sokak eylemine destek veren Bayar, daha önce de HDP ile omuz omuza mitinge katılmış, desteğini esirgememişti.

HDP’nin bundan 6 yıl önce, Suriye’nin Kobani bölgesinde yaşanan olayları bahane göstererek sokağa çıkma çağrısı yapmasıyla, 35 ilde sokağa dökülen terör yandaşları büyük kaos yaratmış, 2 polisi şehit etmişlerdi. 31 vatandaş da terör destekçilerinin saldırılarına maruz kalarak hayatını kaybetmişti.

CHP’LİLERİN KOBANİ DESTEĞİ BİTMİYOR

Kobani bahanesiyle yüzlerce insanın yaralandığı, vatandaşların hayatını kaybettiği, ortalığı mahşer yerine çeviren eylemle ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 ilde operasyon gerçekleştirdi. 82 kişi için gözaltı kararı verilen isimler arasında HDP’li eski vekiller, Sırrı Süreyya Önder, Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Altan Tan, Emine Ayna, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de bulunuyor. Yapılan operasyonun ardından ise CHP’li isimlerden ardı ardına Kobani desteği gelmeye başladı.

GÖZALTI KARARLARINA ‘AYKIRI’ VURGUSU

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, operasyonun hemen ardından HDP Antalya İl Binasına giderek, HDP yöneticilerine ziyarette bulundu. Destek ziyareti ile ilgili açıklama yapan Bayar, “İl yöneticilerimizle birlikte Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Başkanlığına iade-i ziyarette bulunduk. Antalya ve Türkiye gündemi, pandemi süreci, ekonomik sıkıntılar ve eğitim sistemindeki sorunlar hakkında konuştuk. Belediye başkanından eski milletvekiline, RTÜK üyesine kadar uzanan, demokrasi ve adalet kavramlarına aykırı gözaltı kararları hakkındaki görüşlerimizi ilettik. Bizleri ağırladıkları için HDP Antalya İl Eşbaşkanları Remziye Zengin ve Muhsin Taşar ile Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederiz” dedi.

HDP’YE HEP DESTEK, TAM DESTEK

Öte yandan daha önce hiçbir Antalyalı CHP’li Başkanın HDP’yi il binasında ziyaret etmediği, Bayar’ın ziyaretinin bu anlamda ilk olduğu öğrenildi. CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın HDP’ye verdiği destek bununla da sınırlı değil. Bayar, daha önce de HDP’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Van, İzmir ve Urfa’da düzenlediği ‘Barış zinciri’ etkinliğine katılmıştı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle