Hoşgeldiniz  

Antalya spor’a gelir kaynağı yaratacağız

SEMİH KÖKEN | 04 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

türel antspor iftar türel antspor iftar (1) türel antspor iftar (3) türel antspor iftar (4) türel antspor iftar (5)

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalyaspor’un 48’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle özel iftar yemeği düzenledi. Hasan Subaşı Spor Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk , Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile ilçe belediye başkanları, Antalyaspor Yöneticileri ve  400’e yakın davetli katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Antalyaspor A.Ş Yönetimi Kurulu Başkanı Gültekin Gencer Başkan Türel’e Antalyaspor’a verdiği destek ve iftar yemeği için teşekkür etti.

KATILIM UMUT VERİCİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, yemekte yaptığı konuşmada, Antalyaspor’a sadece iyi günde değil, kötü günlerinde de destek olmanın önemine değindi. Antalyaspor’un geçen sezon ortaya koyduğu sonucu hiç kimsenin istemeyeceğine değinen Başkan Türel, “Ancak şuanda gördüğüm bu katılım, eski başkanlar, sporcular, kulübe emeği geçen herkesin burada olması Antalyaspor’a iyi günden daha çok kötü günde de bir araya gelinebileceğini gösteriyor ki bu çok önemli bir durum. Bu fotoğraf Antalyaspor’u gelecekte güzel günlerin beklediğini gösteriyor. Bu tablo önümüzdeki sezonlar için umut vericidir.

Antalyaspor’un geleceğinden ve gelecekteki başarısından kimse şüphe etmesin” dedi.

YENİ TESİS ALANINDA MUTLU SONA YAKLAŞILDI

Başkan Türel, konuşmasında Antalyaspor sevenlerine müjdeli haberler de verdi. Özellikle Antalyaspor Kulübü için yeni bir tesis alanı yaratılmasının önemine değinen Başkan Türel, mevcut tesislerin yetersizliğinden dolayı yeni bir tesis alanına ihtiyacın zaruri olduğunu vurguladı. Mevcut tesislerde mülkiyet problemleri yaşanması nedeniyle riskli durumların söz konusu olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, önümüzdeki günlerde Antalyaspor’a Avrupa’ya hatta Dünya’ya örnek bir antrenman tesisi kazandırmak zorunda olduklarını söyledi. Başkan Türel, yeni tesis yapımı ile ilgili geçmiş dönemde atılan adımları ciddiyetle takip ettiğini ve konuda mutlu sona yaklaştıkları müjdesini verdi.

PROTOKOL BAKANLIKTA

Antalyaspor Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında önümüzdeki hafta içerisinde Kızıllı’da yapılacak Antalyaspor Kamp Tesisleriyle ilgili bir protokol imzalanacağını ve böylelikle işe başlama imkanlarının söz konusu olacağını müjdeleyen Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü. “Milletvekilliğim dönemimden buyana Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Spor Bakanlığı ile görüşmeler yapıldı. Söz konusu tesis için büyük bir gayret gösterdik. Ve tahsisi gerçekleştirdik. Bu tahsisin Antalyaspor Derneği ile bir protokolle neticeye ulaştırılması gerekiyordu. İşte Kızıllıya yapılacak tesisle ilgili taslak protokol Spor Bakanlığımıza bir iki hafta önce gönderildi. Birkaç hafta içerisinde Sayın Bakanımızın onayına sunulacak. Ve neticeye ulaştıracağız.

TESİSİ ANTALYA’YA KAZANDIRACAĞIZ

Bakanlık onayından sonra tesisin Antalya kazandırılması için Büyükşehir Belediyesi olarak devreye gireceklerini ifade eden Başkan Türel, “Daha sonra tesisin temelini atmak için çalışmalara başlayacağız” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, Antalyaspor’a kamp tesislerini kazandırma konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Menderes Türel, “Bir iki sene içerisinde tesisleri tamamlayıp Antalyaspor’a hediye edeceğiz.Böylece Antalyspor dünyanın ve en güzel kamp ve antrenman tesislerinden birine sahip olacak. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

ÖRNEK STADYUMDA MAÇLARIMIZI OYNAYACAĞIZ

Başkan Türel Antalyaspor’un en önemli sıkıntılarından birinin de gelir kaynakları konusu olduğunu belirterek yeni yapılacak tesisin gelir elde etme açısından nasıl kullanılabileceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 100. Yıl’da yapımı devam eden 33 bin kişilik stadyumun gurur veren bir yapı olduğunu vurgulayarak, “ Keşke bu tesis daha önce yapılsaydı. 4-5 yıl önce bitirilseydi. Antalya 5 sene kaybetti ama 5 sene sonra bu stadyumu kazanabilmek Antalya için önemli bir şans zannediyorum. 2015 senesinin ortasında 33 bin kişilik dünyaya örnek bir stadyumda maçlarımızı oynayabilir hale geleceğiz.

15 MİLYON TL’LİK GELİR KAZANDIRMALIYIZ

33 bin kişilik stadyumun tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’ne işletme haklarının devir edileceğini  ve böylece içindeki ticari alanların değerlendirileceğini anlatan Başkan Türel, “Böylece Antalyaspor sabit gelir kaynaklarına ulaşabilecek projelerden birisi şu olacak. Antalyaspor A.Ş’ye tesis içindeki ticari alanların kiralanabilir durumu söz konusu olacak. Böylelikle bugün yaptığımız hesaplara göre Antalyaspor’un stadyum içerisindeki ticari alanları kiralamak suretiyle elde edebileceği senelik gelir bugünkü rakamlarla 12,5 Milyon ile 15 Milyon TL olabilecek ki işte o zaman Antalyaspor’un gerçekten sırtı yere gelmez. Çünkü finans işini iyi başardığımız taktirde bu gelir kaynağıyla Antalyaspor’u tasarrufa yönelik bir yönetim anlayışıyla başarıdan başarıya götürme şansımız bulunur” dedi.

PASTALI KUTLAMA

Konuşmaların ardında Antalyaspor’un 48’nci kuruluş yıldönümü anısına konuklarla beraber Antalyaspor logolu pasta kesildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle