Hoşgeldiniz  

Yerel ozanlardan türkü ziyafeti‏

SEMİH KÖKEN | 01 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+



 

Büyükşehir Belediyesi, Teke Yöresi’nin yerel değerlerini her ay farklı bir etkinlikte Antalyalılarla buluşturuyor. ‘Yerel Seslerimiz’ konserinde sipsiden kabak kemaneye yöresel çalgılar eşliğinde türkü ziyafeti yaşandı.

 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı, Kent Müzesi Kent Belleği Merkezi tarafından organize edilen, “Gelenekten Geleceğe- Yöremizin Halk Sanatçıları” konseri AKM Perge Salonu’nda gerçekleşti. Yoğun ilgi gören konserde Antalya’dan Burdur’a, Denizli’den Isparta’ya uzanan coğrafyadaki yerel sesler, birbirinden kıymetli yöre türkülerini seslendirdi.

Sanat Yönetmenliğini Emre Dayıoğlu’nun yaptığı etkinliğe her biri yaşayan kültür temsilcisi olan ozanlar konuk oldu. Kavalda Deniz Yıldız, bağlamada Sevilay Gök, sipsi-leğende Helime Özke ve arkadaşları, dört tellide Sabri Özdemir, kabak kemanede Tahsin Yarar, zilli tefte Sevil Demircioğlu ve bağlamada Sami Demircioğlu eşsiz Anadolu ezgileriyle Antalyalılara türkü şöleni yaşattı. Antalyalılar da zaman zaman sanatçılara eşlik ederek, yöresel oyunlarda hünerlerini sergiledi.yerel sesler konseri (6) yerel sesler konseri (5)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle