Hoşgeldiniz  

Raylı sistem güzergâhındaki bin 300 ağaç EXPO alanına taşındı

SEMİH KÖKEN | 05 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Meydan – Aksu- EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı hafif raylı sistem güzergahı refüjlerinde yer alan ağaçların nakil (transplantasyon) işlemleri tamamlandı. Demokrasi Kavşağı ile Aksu İlçesi arasındaki 638 adet yapraklı, 120 adet çalı, 514 adet kını ve yapraklı ve palmiye olmak üzere bin 272 ağaç EXPO 2016 Sergi Alanı’na taşındı. Mart ayından bu yana gerçekleşen nakil işlemlerinin yüzde 95’lik bölümü tamamlandı.

Asırlık çınarlar, ziraat ve orman mühendislerin oluşturduğu özel bir ekip tarafından kökünden özenle alınıp vinçler yardımıyla söküldü ve tırlarla EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’na taşındı. Asırlık çınarların her biri için 4 saatlik bir çalışma yapılırken, ağacın büyüklüğü baz alınarak günde 12 ile 50 arasında ağaç nakli yapıldı. Refüj güzergâhında taşımaya elverişli olmayan 12 ağaç ise yerinde bırakıldı.

ANITSAL AĞAÇLAR EXPO’DA

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Şuiçmez, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri destek için teşekkür etti. Genel Sekreter Suiçmez şöyle konuştu: “Yaklaşık bin 300’e yakın ağacı Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı’nın koordineli bir şekilde yürüttüğü Antalya raylı sistem merkez- EXPO hattı refüjündeki tüm ağaçları bir sözleşme kapsamında alana taşımayı öngörüyorduk. Bu sözleşme kapsamına bin 300’e yakın ağacı alana taşınacaktı. Hali hazırda hepsi alana taşınmış durumda. Görkemli anıtsal dediğimiz ağaçları da Türkiye’nin farklı bölgelerinden tespit edip alana getirmek için gerekli çalışmalarımız devam ediyor”.

Genel Sekreter Suiçmez, botanik serginin sembollerinden biri olan EXPO Tepesi’nde bitkilendirme ve peyzaj çalışmalarının sürdüğünü de vurguladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle