Hoşgeldiniz  

KOLTUK UĞRUNA ‘ADALET’ OYUNU

Semih Köken | 25 Kasım 2020 | Yaşam A- A+

Büyükşehir’de koltuk savaşları devam ederken, hizmet anlamında aksaklıklar sürüyor. Meclis üyesi Büşra Özdemir’in, bakanlığın aldığı karara itiraz edip dava açacağı konuşuluyor. Özdemir’in özellikle davayı, daha önce belediyenin aleyhine karar veren bir İdare Mahkemesi’ne düşürmeye çalıştığı ileri sürülüyor. Öte yandan Çevikol’un istifa ya da görevden alınma ihtimaline karşı Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Ankara’dan gelen Hüseyin Karakuş Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı

Lider Gazete, Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan olayların takipçisi olmaya devam ediyor. Dün gazete manşetine taşıdığımız ‘Koltuk İnadı’ haberi oldukça ses getirdi. Ulaştığımız bilgiler doğrultusunda Antalya kamuouyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bilindiği üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde sular durulmuyor. Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’nun, Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol’un mali, ihale ve encümen yetkilerini sınırlandırmasıyla başlayan kaos devam ediyor.

DÖNÜŞÜMLÜ ATAMA BİLMECESİ

Bazı bürokrat ve meclis üyelerinin karşı geldiği bu sınırlandırma sonucu ortaya sahte e-imzalı bir belge çıktı. İddialara göre koltuk hesabı yapanlar, bu belgenin geçerli sayılabilmesi için Başkan Muhittin Böcek’in sağlık durumunu düşünmeden tedavi gördüğü hastaneden taburcu etmeye çalıştı. Sahte e-imzalı belgede meclis üyesi Oktay Başaran ve Büşra Dirgen Özdemir’in dönüşümlü olarak başkanvekili olarak atandığı yazılıyordu. Mevcut Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu, bu belgenin geçersiz olduğunu iddia ederek, görevine devam ettiğini belirtmişti. Nitekim İçişleri Bakanlığı da, belgenin geçersiz olduğu görüşünde birleşti.  Bu kararın ardından Büşra Özdemir, yaptığı açıklamalarla sitemini dile getirdi.

BÜŞRA ÖZDEMİR’DEN VERYANSIN

Özdemir, geçtiğimiz gün gazetemize verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: “O belge sahte değildi. Başkan Muhittin Böcek bizzat kendi imzaladı. Özel kalemini çağırarak talimatı verdi. Mehmet Hacıarifoğlu’na bu davranış yakışmadı. Başkanımız 10 gün sonra taburcu olacak ve aynı iradeyi bir daha gösterecek. 10 gün daha o koltukta otursan ne olur, oturmasan ne olur. Bu işin içine bazı bürokratlar da girdi. Yasal olarak şuan başkanvekili olmam gerekiyor. Ama partimin daha çok zarar görmemesi adına susuyorum. İl Başkanımız Nusret Bayar, 2 defa beni aradı. Gösterdiğim tutum karşısında bana teşekkür etti. Koltuk hesabı yapanlar, başkanımıza nasıl hesap verecekler merak ediyorum.”

“BAŞKANVEKİLİ BENİM”

Öte yandan Büşra Özdemir’in, İçişleri Bakanlığı’nın almış olduğu karara dava açacağı konuşuluyor. Yaptığımız telefon konuşmasında Özdemir, “Yasal olarak benim başkanvekili olmam gerekiyor” demesi iddiaları güçlendiriyor. Özdemir, açacağı davayı özellikle daha önce Büyükşehir’in aleyhine karar veren ve kamuoyunda uzunca konuşulan bir İdare Mahkemesi’ne düşürmeye çalıştığı iddia ediliyor. Bu iddia aynı zamanda hizmet yerine koltuk peşine düşüldüğünü gösteriyor. “Yasal olarak benim başkanvekili olmam gerekiyor” diyen Özdemir, geçtiğimiz hafta yapılan bütçe görüşmelerinde meclis üyesi sıfatında bulunarak oy kullandı. Özdemir, yaptığı açıklamalara karşın gösterdiği davranışlar tutarsızlığını gözler önüne serdi.

TANIDIK BİR MAHKEME

İddia edilen İdare Mahkemesi’nde daha önce görülen birçok dava Antalya kamuoyunda uzunca konuşulmuştu. O idare mahkeme, Antalya’da haksızlığa uğrayan bir firma ve büyükşehir arasında 3.5 saat süren duruşmadan 20 dakika sonra 14 sayfa gerekçeli kararı yazmıştı. 20 dakika kadar kısa bir süre zarfı içinde alınan kararın bir an önce Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) yüklenmesi kamuoyu tarafından, “Adalet sistemi rekoru kırıldı” söyleminin dillendirilmesine neden olmuştu. Bu kararın taraflı olduğunu savunan kamuoyu, mahkemenin tarafsızlığını kaybettiğini dile getirmişti. Nitekim bu idare mahkemesi tarafından belediye lehine verilen karar, daha sonra Danıştay tarafından Anayasa’nın dayandığı hukuk devleti ilkeleri de anlatılarak, belediye aleyhine nihai karar ile bozulmuştu. Şehir halkı tarafından açılacak dava ve düşeceği mahkeme merakla beklenmektedir.

BAYAR: ÇOK PUAN KAYBETTİK

Diğer yandan bahse konu olan idare mahkemede hakim görevinde bulunan bir kişinin akrabalarının Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı iddia ediliyor. Bütün bu iddiaların ortada dolaşması açılacak bir dava sonucunda verilecek kararın ne kadar sağlıklı olacağı tartışılır. Bilindiği üzere CHP İl Başkanı Nusret Bayar, davanın açılmaması için Özdemir’i ikna etmeye çalışıyor. Bayar, “Bu koltuk kavgasını bitirin. Kamuoyu ve halk nezdinde çok puan kaybettik” dedi

ÖZDEMİR’İ BABASI SAVUNDU

Bu iddialara cevap vermeyen Özdemir, sessizliğini korurken, Büyükşehir Belediyesi şirketi Antalya Hayvancılık Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu’nda bulunan babası Şefik Dirgen cevap verdi. Dirgen, “Kızım Büşra Dirgen Özdemir’in Büyükşehir Belediye başkanvekili olmak için dava açma düşüncesi yoktur” dedi. Bu açıklamaların ardından Özdemir’in nasıl bir yol izleyeceği Antalya kamuoyu tarafından merak ediliyor.

BÜYÜKŞEHİRDE BEKLENMEDİK ATAMA

Diğer taraftan önceki gün Büyükşehir Belediyesi’nde dikkat çeken bir atama gerçekleşti. Bilindiği üzere yerel seçimlerden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muhittin Böcek’e bir talimatta bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’ye yakınlığı ile bilinen Hüseyin Karakuş’un büyükşehirde genel sekreter olmasını istedi. Başkan Böcek ise ısrarla Cansel Tuncer Çevikol ile çalışmak istediğini belirtip, ona göre karar vermişti. Geçtiğimiz gün Başkanvekili Hacıarifoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ve talimatı doğrultusunda Karakuş’u, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atadı. Karakuş’un görevlendirme yazısı Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Bu atama Çevikol’un olası istifa ya da görevden alınacağı söylentilerini de güçlendirdi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NE SORULAR

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Teslime Tosun, köşesinde Başkan Böcek’in taburcu olmasının yanlış olduğunu ve birilerinin talimat verdiğini öne sürmüştü. Böcek’in tedavisinin tamamlanmadan taburcu edilmesi akıllara bir takım sorular getirdi. Öte yandan Başkan Böcek’in tedavisinin Antalya’da bir otelde devam edeceği konuşuluyor.

İşte o sorulardan bazıları:

Her gün yapılan açıklamalarda durumu stabil olan Böcek’in birden taburcu olacağı söylenmesinin koltuk savaşlarıyla bir ilgisi var mı?

Başkan Böcek’in geçirdiği ağır hastalıktan sonra tam iyileşmeden taburcu edilmesi, Böcek’in sağlığını riske atmaz mı?

Başkan Böcek’in sağlık durumuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden yapılan açıklamalar ile Rektör Özlenen Özkan’ın yaptığı açıklamaların farklı olmasının sebebi nedir?

Akdeniz Üniversitesi’ndeki tedavi yetersiz mi kaldı? Böcek’in tedavisinin bir otelde devam edeceği iddiaları doğru mu?

Başkan Böcek, bazı bürokrat ve meclis üyelerinin menfaati için mi taburcu ediliyor?

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle