Hoşgeldiniz  

‘Kim yaptı bilmiyorum, boş yere yatıyorum’

Semih Köken | 28 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya’da yol verme meselesi yüzünden patronu Mustafa Şirin ile bir grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen restoran çalışanı 28 yaşındaki Gökhan Karakuş, bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı olarak tutuklanan Mehmet A.G., davanın duruşmasında, “Kim yaptı bilmiyorum, boş yere hapiste yatıyorum” diyerek kendisini savundu.

Muratpaşa İlçesi Üçgen Mahallesi’nde lokantada çalışan Gökhan Karakuş, geçen yıl 8 Mayıs’ta mesaisi bittikten sonra eve girmek için çıktı. Gece saat 02.00’de yürüyerek eve gitmek isteyen Karakuş’u, patronu Mustafa Şirin aracıyla bırakmak istedi. Şirin’in kullandığı otomobille seyreden ikili, Şarampol Caddesi’ne geldiklerinde, bir derneğin lokalinden çıkan 2’si kadın 5 kişiyle yol verme yüzünden tartıştı. Otomobilden inen Mustafa Şirin ile karşı taraftakiler kavga etmeye başladı. Gökhan Karakuş, kavgayı ayırmak isterken iki yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Karakuş, götürüldüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Karakuş’un ölümüyle ilgili gözaltına alınan üç kişiden Mehmet A.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Hakkında, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet A.G.’nin yargılanmasına, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tutuklu sanık Mehmet A.G. ve lokal işletmecisi Hasan P.’nin hazır bulunduğu duruşmaya, Gökhan Karakuş’un kız kardeşi Ebru Karakuş da müşteki sıfatıyla katıldı.

Mahkemede ifade veren Mehmet A. G., suçlamaları kabul etmedi. Suçsuz olduğunu savunan Mehmet A.G., maktulle herhangi bir temasının olmadığını belirterek, “Kim yaptı bilmiyorum. 1.5 yıldır boş yere hapiste yatıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi. Avukatı ise Mehmet A.G.’nin elinde bıçak olduğuna dair görgü tanığı ifadesi bulunmadığını kaydederek tahliyesini istedi.

EVİMİZİ AĞABEYİM GEÇİNDİRİYORDU

Ebru Karakuş ise ağabeyinin evlerinin geçimini sağladığını söyledi. Sanık ve avukatının savunmalarını eleştiren Karakuş, “Sanki ağabeyim kendi kendini bıçaklayıp öldürmüş gibi konuşuyorlar. Taraflar arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışan ağabeyim, bıçaklanarak öldürüldü. Annem, kardeşim ve benim geçimini ağabeyim sağlıyordu. Ama gece yarısı ağabeyimi öldürenler suçsuz olduklarını söylüyor” dedi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti diğer tanıkların dinlemesi ve dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle