Hoşgeldiniz  

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden çok sert kınama

Semih Köken | 06 Kasım 2020 | Yaşam A- A+

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden çok sert kınama

Merkezi Ankara’da bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, Gün Haber’e uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle Akdeniz Üniversitesi yönetimini kınadı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği nden çok sert kınama

 

Akdeniz Üniversitesi’ne Antalya Basın Cemiyeti’nden (ABC) sonra Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti’nden de tepki geldi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi  medyanın yasak ve baskılarla susturulamayacağını vurgulayan bir açıklama yaptı. ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz’ın sosyal medya hesaplarından, ‘Sansür kabul edilemez’ başlığıyla yaptığı paylaşım şöyle:

“Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nün Antalya merkezli yayın yapan gunhaber.com.tr’ye ve sitenin sahibi gazeteci Dursun Gündoğdu’ya uyguladığı ambargo kabul edilemez.İşleyişini kamu kaynakları ile yürüten Akdeniz Üniversitesi Yönetimi, kime basın bülteni gönderilip, kime gönderilmeyeceğine keyfi bir şekilde karar veremez. Üniversiteler kamuya açık alanlardır ve her türlü gelişmeyi tüm medya organlarına bildirmekle yükümlüdür. Yaptığı haber ve köşe yazılarını beğenmeyerek Günhaber’e bülten gönderilmesini yasaklayan anlayışı kınıyor, medyanın yasak ve baskılarla susturulamayacağını hatırlatıyoruz. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle