Hoşgeldiniz  

Moskova’da Uluslararası Andrey Karlov Vakf’ının tanıtımı yapıldı

SEMİH KÖKEN | 21 Kasım 2017 | Turizm A- A+

Moskova’da Uluslararası Andrey Karlov Vakf’ının tanıtımı yapıldı

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Rezidansı’nda geçen yıl Aralık ayında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un anısına kurulan Uluslararası Andrey Karlov Vakfı’nın tanıtımı yapıldı.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen etknliğe Karlov’un eşi Marina Karlova, Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGİMO) Rektörü Anatoli Torkunov, Rus ve Türk diplomatlar, işadamları, Karlov’un dostarı ve Türk diaspora temsilcileri katıldı.

Program merhum Büyükelçi Karlov için saygı duruşu ve hayatından bir kesit sunulan bir sunumla başlandı. Sunum sırasında Marina Karlova’nın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlerden kaçmadı.

BÜYÜKELÇİ DİRİÖZ: KARLOV TÜRKİYE’DE ZOR BİR DÖNEMDE SON DERECE BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTI

Çok sayıda gazetecinin de hazır bulunduğu törende konuşan Büyükelçi Diriöz duygularını şöyle aktardı: “Karlov, Türkiye’de zor bir dönemde son derece başarılı çalışmalar yaptı. Gerek şahsi gerek mesleki özellikleriyle tüm devlet kademesinin takdirini kazanmış müstesna bir diplomattı. Görevi boyunca ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi için büyük çabalar sarf etmiş Andrey Karlov’un aziz hatırası ve Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerdeki yapıcı katkısı inanıyorum ki sonsuza kadar sürdürülecektir.”

Karlov’un eşi Marina Karlova da “Bu vakfın Andrey Karlov’un hatırasını yaşatmasını ve bu trajedinin bir daha başka hiçbir yerde yaşanmamasını istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Karlova, vakıf aracılığıyla ihtiyacı olan hasta çocuklara gereken yardımı sağlayacaklarını ve hayırsever çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

KARAASLAN: ANDREY KARLOV VAKFI SADECE TÜRK-RUS DOSTLUĞU İLE SINIRLI KALMAYACAK

RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Karaaslan da vakfın yapacağı çalışmaların sadece Türk ve Rus dostluğu ile sınırlı kalmayacağına işaret ederek “Saygıdeğer Andrey Karlov’un barışçıl ve insancıl dünyası bizlere güzel bir kapı açıyor ve değerli bir yol gösteriyor. Bizler, iş adamları, diplomatlar, akademisyenler, doktorlar, sanatçılar son derece güzel amaçlar için bir araya geldik. Bir yandan Sayın Karlov’un değerli hatırası yaşatırken bir yandan da Türk ve Rus toplumları arasındaki kültür ve dostluk bağlanrını güçlendirmek üzere faaliyet gösterecek olmanın mutluluğu içindeyiz. Yardıma ve tedaviye muhtaç çocukların ve burs desteğine ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerinin elinden tutacak olmak bizlere büyük bir sorumluluk ve mutluluk veriyor. Ama bu noktada belirtmek istediğim bir şey varki o da Andrey Karlov Vakfı’nın uluslararası boyutudur. Bizim çalışmalarımız sadece Türk ve Rus dostluğu ile sınırlı kalmayacak. Sayın Karlov’un insancıl ve barışçıl dünyasından yola çıkarak uluslararası ölçekte var olmanın ve katkı yapmanın gayreti içinde olacağız. Bu amaçla konferans, seminer ve sempozyumlar düzenleyeceğiz.” ifadesini kullandı.

MGİMO Rektörü Torkunov da Karlov’un Rus-Türk barışında önemli katkılar ve çalışmalar yaptığını vurguladı.

Uluslararası Andrey Karlov Vakfının 2’inci tanıtım toplantısının 24 Kasım tarihinde Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğinde yapılacağı kaydedildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle