Hoşgeldiniz  

Kemerde neler oluyor. Yine uyuşturucu yine aynı isimler

SEMİH KÖKEN | 25 Mayıs 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemerde neler oluyor. Yine uyuşturucu yine aynı isimler

ORYANTAL KURTARMA OPERASYONU GENİŞLEDİ:                                                       

8 GÖZALTI 7 TUTUKLAMA!.
Antalya’da yaşayan oryantal dansöz Yağmur D., uyuşturucu ve psikolojik baskı altında kendisini 15 gün alıkoyduğu iddia edilen 3 kişinin elinden polis operasyonuyla kurtarıldı. Kadını alıkoydukları iddia edilen kişilerin otomobillerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ve silahlar bulununca genişletilen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri savcılıkça serbest bırakılırken 7 şüpheli “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “uyuşturucu madde ticareti”, “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak”, “ruhsatsız silah ve sahte para bulundurmak” iddiasıyla sevkedildiği nöetçi mahkemece tutuklandı.
Operasyonda; 2 tabanca, 40 gram civarında Extacy, Metamfetamin ve Bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucu maddeler ve çok sayıda mermi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre Antalya’da oryantal olarak çalıştığı belirtilen Yağmur D. isimli kadın Kemer’de Vural K. ve Ramazan T. ile Ali H. isimli kişiler tarafından Çamyuva Mahallesi’nde bir apart otele getirildi. Uyuşturucu bağımlılığı ile ağa düşürüldüğü iddia edilen kadın 15 gün içinde kendinisini alıkoyduğu iddia edilen kişilerin güvenini kazandı.
Akaryakıt istasyonunda polis baskınıyla kurtarıldı
Önceki gün kendisini alıkoyan şüphelilerle birlikte 2 otomobille seyahat ederken Kemer’deki bir akaryakıt istasyonunda benzin almak için duran otomobilden tuvalete gitme bahanesiyle inen Yağmur D., bir istasyon çalışanlanından “Kaçırıldım, lütfen polisi arayın” diye yardım istedi. Olayı haber alan Kemer Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskınla Yağmur D. kurtarılırken, Ali H., Vural K. ve Ramazan T. yakalanarak gözaltına alındı.
Uyuşturucu, silah, sahte para
Polisin yakalanan kişilerin bulunduğu araçta yaptığı aramada, paketler içinde Metamfetamin maddesi, bu uyuşturucuyu içmek için kullanılan aparat, Ali H.’a ait olduğu belirtilen bir adet tabanca ve mermileri ele geçirildi. Operasyonu devam eden polis, şahısların kaldığı apart otel odasına giderek arama yaptı. Aramada, Ramazan T. isimli şüpheliye ait olduğu iddia edilen bir adet tabanca, mermileri ile bir miktar Extacy ve Metamfetamin maddeleri bulunarak el konuldu.
Mehmet. T.’e ait olduğu belirtilen ikinci araçta yapılan aramada da Metamfetamin ve Bonzai maddesi ile sahte 100 Dolar ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek seyanlarına başvurulan kişilerin ifadeleri üzerine, tabancanın Vural K.’in aracılığı ile otel işletmecisi Burak S. ve Ahmet S. K. isimli şahıslardan uyuşturucu karşılığında alındığı ortaya çıkınca bu kişiler de gözaltına alındı. Söz konusu otelde ve işletmecisi Burak S.’ın evinde yapılan aramalarda Extacy, Bonzai ile tabanca ve tüfek mermileri ele geçirildi. Uyuşturucu alışverişinin izini süren polis, Çamyuva Mahallesi’nde emlakçı ve apart otel işletmecisi olduğu belirtilen Murat E. ve Mustafa B.’i de gözaltına aldı.
Kemer Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Yağmur D. serbest bırakırken, Vural K., Ali H., Burak S., Ramazan T., Ahmet S. K., Mehmet T. ve Mustafa B.’; “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “uyuşturucu madde ticareti”, “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak”, “ruhsatsız silah ve sahte para bulundurmak” iddiasıyla Adliye’ye sevkedildi. Nöbetçi savcılık, ifadelerine başvurduğu şüphelileri tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevketti.                                                                            Haber foto Murat Kemaneci.                    ÖNCE YORUMU
Arkadaşlar, geçen yılın son günlerinde yapılan “küçükleri taciz ve uyuşturucu ticareti/temini” operasyonu yetersiz ve bizce baskı altında olsa da olaya karışan kişilerin kimlikleri şaşırtıcı olmuştu.
Bu kez yine polisin yaptığı bir kurtarma operasyonunun ardından ulaşılan madde ve malzemelerden çok olaya ismi karışanların kimlikleri düşündürücü.
Geçen yıl sonundaki operasyonda küçüklere uyuşturucu temini iddiasıyla tutuklanan medyatik şahsın yıllarca çalıştığı otelin sahibinin de uyuşturucu ve yasadışı silah temini iddiasıyla tutuklanması çok manidar.
Fazla detaya girmeyeyim sonuçta Kemer’de uyuşturucu, özellikle sentetik uyuşturucular olan Metamfetamin, Bonzai, Extacy gibi maddelerin hiç umulmayan kişilerce pazarlandığı, çeteye yeni kişiler kazandırmak için psikolojik baskıyla alıkoyma boyutunda yöntemlere başvurulması, geliştirilen iletişim yöntemleri ürkütüc.e

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle