Hoşgeldiniz  

KEMERDE 15 TEMMUZ KUTLAMALARI

SEMİH KÖKEN | 16 Temmuz 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMERDE 15 TEMMUZ KUTLAMALARI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında Aziz Şehitlerimiz için Huzur Camii’nde Mevlid okutularak, dualar edildi…Akabinde Kaymakam DAYANÇ şehit ailelerimizi evlerinde ziyaret etti…Vatandaşların katılımı az olurken AK Parti teşkilatı dışında parti teşkilatı yoktu

Kemer Kaymakamlığı tarafından hazırlanan anma etkinlikleri kapsamında ilçe merkezinde Türk Bayraklı araç korteji oluşturuldu. Cumhuriyet Meydanı’nda sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tutulurken ,Cumhuriyet meydanında  anma etkinliği yapıldı.

İlçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı etkin bir şekilde gerçekleşirken, vatandaşlarımızın katılımıyla demokrasi nöbeti devam etti.

.15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından hain darbe girişiminde şehit düşen askerlerimiz ve vatandaşlarımızı yad etmek için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından mevlit okutuldu.

Programda, hain darbe gecesinde şehit düşen kahraman askerlerimiz ve vatandaşlarımız ile gazilerimiz için dualar edildi.

Kaymakam Dayanç, ve İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz daha sonra ilçemizdeki şehit ailelerini ziyaret etti.

15 Temmuz şehitleri anma programı kapsamında Kemer Yat Yelken Kulübü öncülüğünde Kemer’deki yelkenli yatlar Türk bayraklarıyla denizde geçiş yaptı.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı geçişi sahildeki birçok yerli ve yabancı misafirler de ilgiyle izlerken, bazıları cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekti.

Akşam saatlerinde ise Kemer Ralli Alanından başlayan Jandarma ve Polis konvoyu Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Cumhuriyet Meydanında yapılan programa Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Teker, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Orhan Karakoyun,  Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül, Belediye Meclis Üyemiz İsmail Aka, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program, Kemer İlçe Müftüsü Recep Balaban’ın okuduğu dua ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç yaptı.

Programın devamında okunan ilahi ve ezandan sonra, çeşitli spor branşlarında başarılı olan öğrencilere madalya takıldı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili video ve kamu spotları izletisi yapıldı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması ile program devam etti.

Kemer ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 tekneyle denizde saygı geçişi yapıldı.

Kemer ilçesinde bir haftadır süren 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri arasında, Kemer Belediyesi Yat ve Yelken Kulübü tarafından düzenlenen ve 15 yatın katıldığı anma geçişi yapıldı. Geçişte öncülüğü, Kemer İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı TCSG 33 botu yaptı. Anma etkinliğine Kemer İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç, , İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, birim müdürleri ve Kemer Belediyesi Yat ve Yelken Kulübü üyeleri katıldı.

Kemer G- Marina‘dan başlayan etkinlik, Kındılçeşme, ardından Ayışığı Koyu’na kadar devam etti. Son olarak teknelerin tekrar G-Marina’ya girişiyle etkinlik son buldu. Etkinlikte tüm yatlar Türk bayrakları ile donatıldı.Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, “Biliyorsunuz bundan 4 yıl önce aziz milletimiz, istiklaline ve istikbaline göz diken hain FETÖ terör örgütü kalkışmasıyla karşı karşıya kalmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimiz geleceğine, demokrasisine, milli iradeye sahip çıkmak suretiyle ciddi bir direniş örneği sergilemiş ve bu hain alçakları FETÖ örgütünü o gece alaşağı etmiş, sabahında doğan güneş aziz milletimizin üzerine doğmuştur” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle