Hoşgeldiniz  

Kemer Belediyesi define mi arıyor

SEMİH KÖKEN | 31 Mayıs 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Belediyesi define mi arıyor
Antalya’nın Kemer ilçesi Göynük mevkiinde 2017 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu’nun SİT alanı ilan ettiği bölgede yol yapıyoruz diyerek kazı çalışmaları yapan belediye ekipleri, köylünün gece yarısı çalışmamı olur tepkilerine karşın bayrak dikecektik açıklamasını yaptı. Şikayetler üzerine jandarma çalışma yapılan alanı kapattı, AK Parti Kemer İlçe Başkanı Minta daha önce kendi tapulu arazisinden toprak aldığı için savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu’na “Bundan da mı haberin yok?” diyerek, tepkisini dile getirdi.

Kemer Belediyesi  define mi arıyor

 Salgın günlerinin yaşandığı bugünlerde herkes evlerinde karantina günleri yaşarken Antalya’nın Kemer İlçesi Göynük mevkiinde gizli saklı Kemer Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı resmi plakalı araçlar, gece- gündüz demeden bölgede dozerlerle çalışma başlattı.  Köylüler gece yarısı fenerlerle iş mi olur diyerek konuyu jandarmaya bildirdi.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜN HABERİ YOK

Jandarmanın devreye girmesiyle Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Emin Gül, iddialara göre köylülere buraya yol açıyoruz açıklamasında bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü konuyla ilgili bilgisi olmadığını ifade ederken, ilçede Orman İşletme Müdürlüğü ise, patika yol açılması için belediyeden yardım istediklerini dile getirdi. Ancak belediyenin çalışma yaptığı yerlerde yapılan incelemelerde yol çalışması yerine dağ alanlarının delindiği devasal çukurların açıldığı ve yerlerde de tarihsel değeri yüksel eserlerin kırık olduğu gözlendi. Bu durumun belirlenmesi üzerine bu kez belediye yetkilileri bayrak direği dikmek için çalışma yapıyorduk açıklamasında bulundu.

SİT ALANI İLAN EDİLMİŞ

Yıllarca Göynük Belediye Başkanlığı yapan bugün ise DSP’den Kemer Belediye Başkanlığı’nı sürdüren Necati Topaloğlu’nun bölgenin taşını toprağını bilmesine rağmen hatta 2017 yılında çalışma yapılan bölgenin Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından SİT alanı ilan edilmesine yol çalışması adı altında tarihi eser aranması kafalarda soru işareti bıraktı.

MİNTA PEŞİNE DÜŞTÜ

Daha önce Kemer Belediyesi tarafından kendisine ait arsa üzerinden izinsiz toprak alındığı için Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu ile belediye hakkında suç duyurusunda bulunan AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, çalışma yapılan alanda tarihi sarnıç olduğunu belediyenin bunun peşine düştüğünü iddia etti. Her olaydan sonra Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu’nun ‘benim haberim yok’ açıklamalarını hatırlatan Minta, “Bundan da mı haberin yok Necati Topaloğlu! Belediyeyi kim yönetiyor! Tarihimizi kim talan ediyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

ANITLAR KURULU SORUŞTURMA BAŞLATTI

Yaşananların ardından Anıtlar Yüksek Kurulu, 2 bin yıl önce yerleşim bölgesi olan SİT alanını üzerinde izinsiz kazı yaptığı gerekçesiyle Kemer Belediyesi’ne soruşturma başlattığı öğrenildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle