Hoşgeldiniz  

Türkiye’nin mesleki yeterlilik belgeli ilk baristaları

Semih Köken | 26 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye’nin mesleki yeterlilik belgeli ilk baristaları

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde mesleki sertifikasyon yapmak amacıyla kurulmuş olan Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi’nin (MESEM) sınavında başarılı olan Türkiye’nin ilk belgeli baristalarına ve ATSO MESEM’in ilk belgeli aşçılarına sertifikaları törenle verildi.

 

ATSO’da düzenlenen törene, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO başkan yardımcıları Yusuf Hacısüleyman ve Mustafa İssi, POYD Başkanı Ethem Hakan Duran, Tüm Gastronomi Yöneticileri (TGYD) Derneği Genel Sekreteri Ali Kaya, MESEM Müdürü Tolga Cenk Türk, MESEM Memuru ve Belge Karar Verici Tuğgin Bilirgen, Calista Luxury Resort Otel Temsilcisi Fethi Sercan Erdoğan, Schiller Cafe firma yetkilisi Hülya Oğuz ve MESEM sınav değerlendirici Hale Oğuz, Tolga Ültan, Shakespeare Bistro firma yetkilisi Mehmet Zeki Özen, Mokka Kahve firma yetkilileri ve sınav değerlendirici Doğa Kaya ve Mehmet Koray Eroğlu, Bayramefendi Osmanlı Kahvesi firma yetkilisi Ali Rıza Yaman, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Göynük Gastronomi ve Mutfak Sanatları MYO Müdürü/MESEM Ölçme Değerlendirme Uzmanı Doç.Dr. Cem Oktay Güzeller ile sertifika almaya hak kazanan aşçı ve baristalar katıldı.

 

‘TÜRKİYE’DE İLKLERE İMZA ATIYORUZ’

 

Törende bir konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO MESEM’in, faaliyete girdiği 2013 yılı itibariyle Türkiye’de ilklere imza atmaya başladığını, ATSO MESEM ile Türkiye’de ilk mesleki sertifikasyon yapan oda olduklarını belirtti. Başkan Çetin, “Bugüne kadar birçok farklı meslek dalında mesleki yeterlilik kriterlerini ilk biz belirledik ve bu kriterleri Türkiye Mesleki Yeterlilik Sistemine kazandırdık. Farklı meslek dallarında yaptığımız sınavlar sonucunda servis görevlisi, bar görevlisi, servis yöneticisi mesleklerinde Türkiye’nin ilk mesleki yeterlilik belgelerini verdik. Bu çalışmalarımızı aşçı ve kahve bar görevlisi (barista) meslek dalları ile sürdürdük. ATSO MESEM bu alanda da akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş ilk merkez konumundadır. Bugün belge alan barista arkadaşlarımız Türkiye’nin ilk mesleki yeterlilik belgeli elemanları olacak. Aşçılarımız da Türkiye’de bu belgeye sahip ikinci ve üçüncü arkadaşlarımız olacaktır. Ayrıca arkadaşlarımız, uluslararası geçerliliğe sahip akredite mesleki yeterlilik belgeleri ile yurtdışında da çalışma imkanı elde edebilecekler” dedi.

 

İlk belgelerin verilmesi sürecine destek veren Calista Otel, Trendy Otel, Bayramefendi Osmanlı Kahvesi, Schiller Kahve, Mokka Kahve, Shakespeare Bistro işletmelerinin yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür eden Davut Çetin, “Ayrıca ATSO MESEM’in çalışanlarına, belgelendirme ve ulusal yeterlilik hazırlama çalışmalarına destek veren TGYD’ye, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’ne, Starbucks Kahve’ye ve Akdeniz Üniversitesi’ne katkıları için teşekkür ederim” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle