Hoşgeldiniz  

Türkiye inşaat ve müteahhit sektörü dünyada 2’nci sırada

Semih Köken | 29 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye inşaat ve müteahhit sektörü dünyada 2’nci sırada

TÜRKİYE, uluslararası yayın ve raporlarda ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesine 46 firmayla girdi. Türkiye, Çin’in ardından ikinci sırada yer aldı.

 

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, 2016’da 40 firmayla bu değerlendirmede yer alan Türkiye’nin, firma sayısını 46’ya yükseltirken pazar payını da artırdığını söyledi. Karataş, “Türk müteahhitlerin kazanç payı Avrupa’da biraz azalırken ana pazarların tümünde artış gösterdi. Pazar payı Ortadoğu’da yüzde 8’den yüzde 9’a, Asya’da yüzde 5,5’ten yüzde 7’ye, Afrika’da yüzde 4,8’den yüzde 5,1’e çıktı” diye konuştu.

 

SEKTÖRÜ ZORLAYAN RİSK VE ETKENLER

 

2017’yi iyi geçiren ve 2018 için umutlar yükselten inşaat sektörünün bu yükselişinin ülke içinde de sürmesi gerektiğini kaydeden Deniz Karataş, konut sektöründe orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacının devam ettiğini belirtti. Karataş, “Ancak ülkemizde bankaların konut kredisine yönelik yüksek faiz uygulamaları sektörü zorluyor. Kredi faizlerinin yükselmesi, potansiyel konut müşterilerinin kararlarını olumsuz yönde etkiliyor ve toplam talebi baskı altında tutuyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle