Hoşgeldiniz  

SOSYAL MEDYA SİYASETİ

SEMİH KÖKEN | 05 Şubat 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam, Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

SOSYAL MEDYA SİYASETİ

Sosyal medya günümüzde artık o kadar yaşamımızın içine girmiş ki yapılan bir araştırmada her akıllı telefonu olan kişilerin 90 saniye ara ile baktıklarını düşündüğümüzde sosyal medyanın önemini sanırım anlatmış olurum…

Yeni iletişim teknolojileri insanlara, düşüncelerini ve eserlerini paylaşacakları olanaklar yaratan, paylaşım ve tartışmanın esas olduğu bir medya sunmaktadır. Sosyal medya olarak adlandırılan bu sanal ortam, kullanıcı tabanlı olmasının yanında kitleleri ve insanları bir araya getirmesi ve aralarındaki etkileşimi arttırması bakımından önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalar insanların, bu sanal gerçeklik içinde gün geçtikçe daha fazla vakit harcadıklarını, bu sanal gerçeklik içinde gerçek yaşam ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ve yine bu sanal gerçeklik içinde yeni bir dünya kurarak yaşadıklarını göstermektedir. Kimi zaman sanal dünyayla, gerçek dünya arasındaki sınırın belirsizleştiği de gözlenmektedir. Öyle ki bu dünyada arkadaş  bulma, bu dünyadaki insanlarla sosyal ve siyasi düşünce alışverişinde bulunma; hatta bu dünyadan birileriyle tanışıp evlenme gibi ciddi kararlar alınabilmektedir. Özellikle gençler arasında kullanım değeri bakımından hızlı bir yükseliş gösteren sosyal medya, diğer yandan da günümüzün geleneksel medyasına rakip olmakta; hatta kimi zaman tehdit eder duruma gelmektedir.

 

BAZEN DERS ALMAK LAZIM
Sokakların sesini dinliyorum..

Ak Partiyi cezalandıracağız sesleri fısıldanıyor etrafta..

Neden diyorum?

Cevabı yok bu sorunun..

Daha tek bir düzgün cevap verebilen insana da rastlamadım..

— 16 senede yapılan icraatleri sayıyorum.. evet yaptılar diyor,

— 16 senede ekonomik alım gücünün artışından bahsediyorum.. evet arttılar diyor..

— 2013 tarihinde 17-25 Aralık ile,
2014 tarihinde Gezi olayları ile,
2015 tarihinde hendek kazıp iç savaş çıkarmaya çalışarak,
2016 tarihinde askeri darbe ile,
2017 senesinde sınırötesi harekatlarının masrafları ve
2018 tarihlerinde dolar, faiz ve piyasa mallarının fiyatları üzerinden ekonomiye saldırılar düzenlendi, buna rağmen ekonomimiz çok şükür gayet iyi değil mi diyorum… evet haklısın diyor..

— Ak Partiyi cezalandırınca yerine getireceğin parti teşkilatları daha beter yolsuzluk yapmayacak mı diyorum.. evet haklısın diyor..

— Bugün, dünden çok daha özgür değil misin diyorum.. evet haklısın diyor..

Peki neden cezalandıracaksın diyorum..

–Olsun, bunlara bir ders vermek lazım diyor…

Anlıyorum ki MİLLETİN KENDİSİNİN DE BİR DERSE İHTİYACI VAR…

Rahat batmış…

Gelelim Kemer siyasetine B u hafta son Kemer Belediye Başkanı  ve CHP nin Kemer adayı  Mustafa Gül şarkı tanıtımı ve seçim ofisinin açılışı vardı.Kalabalık oldukça iyiyken  Mustafa Gül ün konuşması damgasını vurdu.

Öte yanda ise Cumhur ittifakının  Kemer Başkan adayı Yusuf Üras  seçim çalışmalarına hızlı başladı. AK Parti ilçe Başkanı ile ziyaretlere başladılar bile ….

Fakat DSP nin adayı hocanın gençlerle buluşması tam bir fiyaskoya döndü. Basında ön plana çıkmak için  ne kadar çalışmalar  yapılsa da  öğrenci başı 50 tl verilmesi iddiaları  kafalarda soru işareti yarattı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye nin En büyük  dünyanın 4.büyük Turizm fuarı olan EMİTT  2019  a katıldım.İlgi oldukça yoğun olurken Cumhurbaşkanımızın ne kadar doğru bir Turizm Bakanı seçtiğinin altını bir kez daha çizmek isterim çünkü Profesyonel bir Bakanın kısa bir sürede küçük  dokunuşlarla  nasıl büyük işler yaptığın bu fuarda gördük ve yaşadık. 2019 sezonu çok hızlı ve bir o kadar da iştah kabartacak şekilde geliyor.Umarım yerel seçimlerden sonra Kemerimizde bu hisseden payını fazlasıyla alır ve güzel bir sezon geçiririz.

Ayışığı nın tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle…

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle