Hoşgeldiniz  

Patron mutlu son istiyor…

Semih Köken | 21 Ocak 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Patron mutlu son istiyor…

“Patron mutlu son istiyor” 2013 yılında çekilen, başrollerini Tolga Çevik ve Ezgi Mola’nın üstlendiği bir filmin adı aslında. Ama cümlenin öylesine vurgulayıcı ve iş bitirici bir albenisi var ki denk geldiği her yerde ‘numarasız gözlük gibi’ kullanılabiliyor…
Birkaç zamandır Kemer Yerel Gazeteleri haberlerini okurken aldığım bir koku ile aklıma düşen bir soruyu bir iki gün önce de bazı güvenilir kişilere sorma fırsatım oldu. Aldığım cevap beni şaşırtmadı “Neden olmasın” dendi açıkçası. Ve arkası da şöyle geldi bu açıklamanın. “Böylesine deneyimli ve Ankara ile sıkı fıkı bir kişiye bu görevin verilmesini istemez misiniz?”
“Takdir Patron’un. Neden istemeyeyim” dediğimde daha başka bilgiler de edindim konu hakkında. Bunun sadece Patron’un isteği olmadığını, bazı vekillerin de bunu desteklediğini, hatta olası bir kazanın yaşanmaması için Menderes Türel’in de buna sıcak baktığını öğrendim.
Aldığım kokunun adı Gökçen Özdoğan ENÇ. Ak Parti Antalya Milletvekili ve olaylar, aldığım bilgiler doğrultusunda gelişirse kendisi Ak Parti Kemer Belediye Başkan Adayı olacak. Vurgulayıcı ve iş bitirici albenisi ile…
Milletvekilliğinden belediye başkanlığına geçiş siyasi hayatımız içerisinde defalarca tanık olduğumuz bir stratejik bir hareket. Bilhassa Ak Parti bu konuda oldukça tecrübeli. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de ikinci şahlanışını böyle bir stratejik hareket sonucunda yakalamadı mı?
O da milletvekilliğinden belediye başkanlığına geçti ve vekillik zamanı sırasında edindiği tecrübeleri ile şu anda hemen her konuda acele kararlar alabiliyor ve bunu gerektiğinde Ankara’ya da onaylatabiliyor.
Malumunuz birkaç zamandır yeni oluşan Ak Parti Kemer İlçe Başkanlığı Kemer’de istenen ancak sürüncemede kalan birçok konuyu bir iki görüşme ve hatta bazen telefon ile anında görüşüp çözüyor ve kamuoyunun takdirini kazanıyor. İşi bitiren karşı tarafta kimin olduğu önemli tabii ama bizim gördüğümüz bu tarafta genellikle Gökçen Özdoğan ENÇ oluyor…
“Gedelme de su sorunu ve Yayla Yollarına asfalt” ayarlayan Gökçen Özdoğan ENÇ…
“Çıralı’ya asfalt, elektrik, internet ve imar” arkasında Gökçen Özdoğan ENÇ…
“Hükümet Konağı Projesi” takip eden Gökçen Özdoğan ENÇ…
“Sanayi Esnafı Sorunları” yanlarında Gökçen Özdoğan ENÇ…
“FETÖ Okulunun eğitime kazandırılması” arayan kim? Gökçen Özdoğan ENÇ…
“Su Sorunu için, Adalet Sarayı için, Belediye Binası için” Gökçen Özdoğan ENÇ…
“Tekirova için, Çamyuva için, Göynük için, Beldibi için” Gökçen Özdoğan ENÇ…
“Her haber de her sorunda ve her çözümde” Gökçen Özdoğan ENÇ…
Bakınız “Kemer Devlet Hastanesinde kadro sevinci yaşanıyor” sevinci paylaşan yine Gökçen Özdoğan ENÇ…

Zaten Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Selami Minta’da bunun bilincinde ve şöyle diyor. “Milletvekillerimizi sorunlarını yerinde görmeleri ve hep birlikte çözüm üretmek adına Kemer’e davet ediyoruz. ‘Geçenlerde sorunları hep beraber çözelim diye Sayın Gökcen Enç Vekilim geldi’ Bütün nerede sorun varsa gittik. Hemen çözebildiğini çözdü, çözemediğine direktifler verdi”
Buraya kadar olanlar birebir yaşananlar ve haberlere yansıyanlar. Bir de bu olayın teknik yönü var.
Malumunuz Kemer Ak Parti’de hemen her yerel seçimde kendini bilmez bazı yönetici ve aday adayları mensubu oldukları partiye değil de başka partilere ve kişilere çalışır, heybesini doldurur. Seçime birçok kişi aday adayı olarak başlar ancak aday belirlenince herkes kaçışır. Bunun bir cezai müeyyidesi var mıdır?
Tabii ki hayır. Bir de üstüne taltif edilir ve bilmem neler başkanı/koordinatörü olurlar.
Peki, onlar eğer Ak Parti Kemer Adayı “Gökçen Özdoğan ENÇ” olursa, olmaz ama seçimi kaybetse bile milletvekilliğine geri döneceğini bilirlerse olası ihanetlerini bir daha yaparlar mı? Tabii ki hayır. Hepsi kuzu kuzu oturur ve listede yer bulurlar kendilerine. Meclis Üyesi olarak hizmet verirler çok sevdikleri Kemer’e…
Hem yerel yönetimler artık daha da önemli oluyor, geçmişi siyasi fırıldaklık ile geçenleri yeni sistem kaldırmaz. Mesela o görüşme esnasında Yerel Sistem’in baştan sona değişeceğini, beldelerin kaldırılacağını, şehir planlamasının tek elden yapılacağını, belediye başkanının belediye meclis başkanı olamayacağını da öğrendim. Bunlar ehliyetli beyinlerin işi olmalı…
Ne diyor İsmail Minta Başkan “Parti küçük olsun. Bize de bir koltuk olsun. Belediye kazanmak seçim kazanmak bizim derdimiz değil diye söyleyenler, bu gidişata bakıp, bizler gibi partisini düşünecek ve partili olacaklar ya da gitmek isteyen şimdiden gitsin”
Dediğim gibi, duyumum bu yönde ve Kemer her türlü işini çözmek için güçlü bir ele ihtiyaç duyuyorsa bunu değerlendirir ve belki de bu defa “Kemer’e bir kadın eli değer”
Değer mi? Kemer’e değer… Vurgulayıcı ve iş bitiriciliği ile…

KEMER HAKİMİYET HÜSEYİN SOYDABAŞ YAZDI

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle