Hoşgeldiniz  

Moskova Yunus Emre Kültür Merkezi açıldı

Semih Köken | 14 Mart 2018 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Moskova Yunus Emre Kültür Merkezi açıldı

Moskova Yunus Emre Kültür Merkezi çok sayıda iş ve eğitim sektöründen davetlinin katıldığı bir programla açıldı.

Moskova Yunus Emre Kültür Merkezi açıldı ile ilgili görsel sonucu

Moskova Yunus Emre Kültür Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Rusya’nın kültür diplomasisi kurumu Rossotrudniçestvo Başkanı Eleonora Valentinovna Mitrofanova, Azerbaycan Büyükelçisi Polat Bülbüloglu’nun ve çok sayıda iş ve eğitim sektöründen davetlinin katıldığı bir programla açıldı.

Bu arada merkezin açılışı, öldürülen Rusya’nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına bir fotoğraf sergisiyle yapıldı.

Rossotrudniçestvo Başkanı Eleorora Mitrofanova, açılışta yaptığı konuşmada, “Bu merkez Rusya ile Türkiye arasında 2012 yılında imzalanan hükümetlerarası anlaşma çerçevesinde çalışmalarına başlıyor. 2014 yılından beri de Ankara’da bulunan Rus Bilim ve Kültür Merkezi başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

TÜRKÇE EĞİTİM DE VERİLECEK

Merkez Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel ilişkiler sağlanması ve eğitim ile kültür alanındaki projelerde rol alacak. Merkezde ayrıca Türkçe eğitimi de verilecek.

Sergide Karlov ailesinin kişisel arşivinden alınan, büyükelçinin üniversite yıllarından diplomatik yaşamına kadar birçok fotoğraf yer alıyor.

Sergide Karlov’un Kazakistan ve Kuzey Kore’de çalıştığı yıllara dair fotoğrafların yanı sıra Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill’in yönettiği nikah töreninden fotoğrafları da görmek mümkün.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle