Hoşgeldiniz  

Manavgat’a fuar ve kongre merkezi ile OSB

Semih Köken | 06 Şubat 2018 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Manavgat’a fuar ve kongre merkezi ile OSB

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçeye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile fuar ve kongre merkezi kazandırılacağını söyledi.

MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) BASKANI AHMET BOZTAS, ILCEYE ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) ILE FUAR VE KONGRE MERKEZI KAZANDIRILACAGINI SOYLEDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MATSO, Manavgat Belediyesi işbirliği ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen Ne Varsa Manavgat Var Ticaret Fuarı yoğun ilgi gördü. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda 85 firma tarafından stant açıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen fuarı Manavgat’ta bulunan konaklama tesislerinin satın alma müdürleri başta olmak üzere çok sayıda firma yetkilisi ziyaret etti. Cuma, cumartesi ve pazar günü devam eden etkinlikte zaman zaman izdiham yaşandı.

 

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, fuarın 4’üncüsü gerçekleştirdiklerini söyledi. Manavgat’ta 250 binin üzerinde yatak kapasitesiyle devasa bir pazar olduğunu anlatan Boztaş, “Bu devasa pazardan ilçemizde bulunan firmaların payını arttırmak amacıyla ticaret fuarımızı düzenledik. Tedarikçi ve toplu alım yapan firmaları ikili iş görüşmeleri çerçevesinde bir araya getirdik. İlerleyen yıllarda fuarımızın daha büyüyeceğini iddia ediyoruz” dedi.

 

Fuarda firmaların geçen yıla göre daha etkin ve farklı görsellerle kendilerini tanıtmaya çalıştıklarını kaydeden Boztaş, “Fuara katılan firmalarımız kurumsallaşıyor. Fuarla birlikte kentimizde fuar kültürünün oluştuğunu düşünüyorum. Manavgat’ta fuarlar bundan sonra sürekli hale gelecek” diye konuştu.

 

Manavgat’ta bir fuar alanına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Başkan Boztaş, ilçenin fuarcılık anlamında potansiyelinin olduğunu ancak fuar alanı olmadığını söyledi. İlçeye fuar alanı kazandırılması durumunda yılda en az 5- 6 fuarın MATSO tarafından gerçekleştirileceğinin altını çizen Boztaş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’dan da destek istediklerini hatırlattı. Boztaş, “MATSO olarak ticaret ve istihdam fuarı olmak üzere 2 fuar gerçekleştiriyoruz. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, fuar ve kongre merkezinin yapılabileceğinin sözünü verdi. İlçeye yapılacak fuar ve kongre merkeziyle kışın boş geçen otellerin doluluk oranı artacaktır” dedi.

 

OSB’ye ihtiyaç duyulduğunu, yaptıkları girişimlerde de arazi konusunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Başkan Boztaş, “OSB konusunda hazine arazisi bulamıyoruz. Bulduğumuz yerde yaşadığımız hukuki sıkıntılar nedeniyle zorlanıyoruz. Dolayısıyla OSB yapamıyoruz. Açılış konuşmamda bunu da dile getirerek Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’dan destek talep etmiştim. Kendileri yer konusunda gereken desteği vereceklerini söyledi. Bugüne kadar bize her konuda destek veren bakanımıza çok teşekkür ediyorum. MATSO olarak verilen sözlerin takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

 

Yönetim olarak göreve geldiklerinden bu yana ilçeye OSB kazandırılması için mücadele verdiklerini aktaran Başkan Boztaş, ilçeye fuar ve kongre merkeziyle OSB kazandırılması için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını vurguladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e fuara verdiği destek için teşekkür eden Boztaş, “Daha önceden etkinlik ya da fuar yapabileceğimiz bir alan yoktu. Başkanımız Sayın Şükrü Sözen’i Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ni açarak bize tahsis etmesiyle son 4 yıldır 2 fuar birden gerçekleştiriyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Fuarın yoğun ilgi gördüğünü de kaydeden Boztaş, şöyle dedi:

 

“Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, odalar ve sivil toplum örgütü ve dernek başkanları, organizasyon komitesinde yer alan Manavgat Belediyesi, turizm dernekleri, Manavgat Side Turizm Otelciler Birliği (MASTOB), Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD), Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği (ESDER), Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), paydaşlarımız Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitim Derneği (OSMED), Otel Temizlik Eğitim ve Dekorasyonu Derneği (OTED), Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (TGYD), fuarımıza stant açan üyelerimize, fuarımızın tanıtılmasına katkı sağlayan basın mensuplarımıza, fuarımızı ziyaret eden halkımıza teşekkür ederiz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle