Hoşgeldiniz  

Loto milyarderi: Koruma bahanesiyle yağmalandım

Semih Köken | 12 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Loto milyarderi: Koruma bahanesiyle yağmalandım

SAYISAL Loto’nun 13 Kasım 2010 tarihli çekilişinde 3 milyon 663 bin lira tutarındaki büyük ikramiyeyi kazanan talihli Kadir Kaylak, bir başka suç örgütünden koruyacağını söyleyerek kendisine yaklaşan örgüt lideri İbrahim Hakkı Pervane tarafından yağmalandığını iddia etti.

Liderliğini, daha önce 42 ayrı suçtan yargılandığı davadan tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra bu dosyadan tekrar tutuklanan İbrahim Hakkı Pervane’nin yaptığı öne sürülen silahlı suç örgütüne yönelik 23’ü tutuklu 55 sanıklı davanın görülmesine, Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmanın, güvenlik gerekçesiyle kapalı görülmesine karar verildi. Hafta boyunca devam etmesi beklenen duruşma nedeniyle adliyedeki güvenlik tedbirleri de artırıldı.

Duruşmaya katılmak için örgüt tarafından yağmalandığı iddia edilen Sayısal Loto talihlisi Kadir Kaylak ile müşteki- sanık iç mimar Nurullah Cihat Köknar, duruşma öncesi gazetecilere açıklamada bulundu. Nurullah  Cihat Köknar, İbrahim Hakkı Pervane ile bir ev satışıyla tanıştığını, iç mimar olduğunu öğrenen Pervane’nin kendisini namazında niyazında hacı gibi tanıtıp daire ve villaların işlerini yaptırıp parasını ödemediğini ve 3 milyon 700 bin lirasını dolandırdığını iddia etti.

SAYISAL LOTO TALİHLİSİ

2010 yılında Sayısal Loto’dan 3 milyon 663 bin liralık büyük ikramiyeyi kazanan Kadir Kaylak ise eski bir ortağının aracılığıyla tanıdığı İbrahim Hakkı Pervane’nin kendisini ofisine çağırdığını söyledi. Gittiğinde ofiste bulunan 8-10 kişiyi gösteren Pervane’nin ‘Bu adamlar seni öldürmeye gelmiş. Benden izin istiyorlar’ dediğini belirten Kaylak, “Ben de ‘Ne yapmamız gerekiyor’ diye sordum. Bana ‘Senin Varsak’ta 17 dairen varmış. Bu dairelerle ilgili davaların varmış. Bu davalarla ilgili Seni Samsun grubu öldürecek’ dedi. ‘Polise mi gideyim’ dedim. ‘Gitme’ dedi. ‘Bu 17 daireyi sana kılçıksız alacağım. Ama bunun karşılığında yarısını isterim’ dedi. Korkuyla kabul ettim. 1 hafta sonra benim bir başka davadan dolayı kazandığım 1 milyon lirayı istedi. Ben ‘Bunun o olayla bir ilgisi yok’ dedim. ‘Ben seni namludan kurtardım. Bu parayı vereceksin, vermezsen seni öldürürüm’ dedi. Bu parayı da aldı. Daha sonra yaptırdığım inşaattaki bir daireyi satışa çıkarmıştım. Onun tapusunu da yeğeninin üzerine devrettirip parasını vermedi” diye konuştu.

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen İbrahim Hakkı Pervane ise kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Duruşma, sanık, tanık ve müştekilerin dinlenmesiyle devam ediyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Pervaneler’ diye bilinen ve liderliğini İbrahim Hakkı Pervane’nin yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen ocak ayında operasyon düzenledi. Antalya, İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Isparta’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 3’ü kadın 28 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 7 tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, 127 adet değişik çapta tabanca mermisi, 1 adet sinyal kesici cihaz, 3 pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait 2 şarjör, 8 av fişeği, uzun namlulu silaha ait fişek, bir kuru sıkı tabanca ve şarjör, çelik yelek, çok sayıda senet ele geçirildi. Aralarında avukatların da bulunduğu örgütün kentte çok sayıda silahlı yaralama, yağma, tehdit ve dolandırıcılık olaylarına karıştığı ileri sürüldü.

Sorguları 27 gün süren şüphelilerden örgüt lideri İbrahim Hakkı Pervane ile ağabeyi Şah İsmail Pervane’nin de aralarında bulunduğu 3’ü avukat 23 kişi tutuklandı. 9’u firari toplam 55 sanık, ‘silahlı suç örgütü kurmak’, ‘silahlı suç örgütü kapsamında faaliyetlerde bulunmak’, ‘yağma’, ‘tehdit’, ‘silahla yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından yargılanıyor.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle