Hoşgeldiniz  

Kar Taneleri sınıfıyla  eTwinning  projeleri

SEMİH KÖKEN | 09 Haziran 2020 | Gündem A- A+

Muratpaşa Hakkı Tatoğlu İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Gülsüm ATİLE 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında  Kar Taneleri sınıfıyla  eTwinning  projeleri uygulamıştır.

 

Sınıfında robotik kodlama STEM yaklaşımları ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını web 2 araçlarıyla  velileriyle tanıştırarak verimli bir eğitim yılı geçirmiştir.

  1. Yüzyıl becerileri yaratıcılık , problem çözme , kritik düşünme , tasarım modeliyle öğrenme ve proje tabanlı öğrenme modeli ile öğrenme yöntemleri ile öğrencilerine kazandırmıştır. Bu projelerde aktif aile veli işbirliği yapılmıştır.

S.T.E.A.M. TASTİC , 100 Güne 100 Kitap projesi ,Hayal Atölyem , Su Elçileri Kulübü Görevde , DİNO STEM , Bir Bilmecem Var , For a World ,  Merhaba Eko Yaşam : Hello Eko Life projelerinde üye olarak çalışmalar yapmıştır.

Miniklerle STEM Kulübünden STEM Okuluna projesinde Kurucu ortaklığını yapmış okul öncesi eğitim öğretmenleri ile yapılmış olup Milli Eğitim Bakanlığı STEM Kazanım Odaklı 5E planları uygulanmıştır. Okullarımız proje sonunda STEM SCHOOL LABEL etiketi alarak Avrupa Okul Ağında tanınmışlık kazanmışlardır.

Bu proje ile 21. Yüzyıl  becerilerini kazandırmak  , bilimsel düşünme ve problem çözme becerisini geliştirmek , yenilikçi ve girişimci bireyler olarak STEM disiplinlerini benimsemeleri amaçlanmıştır. Bu proje ile 21. Yüzyıl yeterliklerinin desteklenmesi , öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi ve STEM disiplinlerinin yenilikçi ve girişimci bireyler olarak benimsenmesi amaçlanmaktadır.

Proje uluslararası okullarla çalışmalar yapılmış renk grupları ile öğretmenler gruplar  takımlar halinde çalıştılar .

STEM  Keşif haftasına tüm proje ekibi uzaktan eğitim kapsamında katılmış meydan okuma zipliene etkinliği ile öğrenciler onliene yarışmışlardır.

Gülsüm Öğretmen  STEM Keşif Haftası Avrupa Okul Ağında İngilizce olarak  SD 2020 de bloğa  proje adına etkinliğimizi yarışmaya katmıştır.

http://blogs.eun.org/sdw-blog/2020/05/04/from-stem-club-towards-stem-school-with-kids-zipline-challenge/

 

 

FOR A WORLD iklim değişikliği konulu projelere kuruculuk yapmıştır.

 

( Bİ  DÜNYA İÇİN ) FOR A WORLD

 

ÇALISMALARIMIZ

Proje Kurucusu Antalya Muratpaşa Hakkı Tatoğlu İlokulu Okul Öncesi Öğretmeni Gülsüm ATİLE  ve Konya Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Şerife UYSAL ‘ın olduğu proje  10 Türkiye’ den  ve  16 yabancı ülkeden ortağımızla başladık.  “For A World” eTwinning  projemizde küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ile konularımızı işlemekteyiz.  Bu zamana kadar projemizde demokratik katılımla logomuzu ve afişimizi belirledik.

Öğretmen ve öğrenci ön testlerimizle hazırbulunuşluğumuzu  belirledik. Webinarlarımızda projelerimizle ilgili ortak kararlar aldık.  Bunun yanında “3 Mart Dünya Nesli Tükenmekte Olan Vahşi Hayvanlar Günü”, “22 Mart  Dünya  Su Günü”, “21-26 Mart Orman Haftası” ve “ 22 Nisan Dünya Su Günü” etkinlikleri yaparak öğrencilerimizde farkındalık oluşturmaya çalıştık. Eurapan School Akademi ve Europan Teacher Gateway de açılan “Kırılgan Gezegenim” ve “Küresel İklim Krizi” kurslarını alarak ogretmenlerimiz buu alanda bilgilerini güncellediler.

 Başlattığımız eTwinning projesi kapsamında “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ni ortak oluşturduğumuz şiirle  ve “eTwinning Günü” nü ise hem web2 aracıyla hazırladığımız etkinliğimizle, webinarimizda oluşturduğumuz kodlamalarla ortak ürünümüzü yaptık.

Öğrencilerimizden bu pandemi sürecinde aileleriyle etkin ve nitelikli zaman geçirirken çevreye duyarlılıklarını artırmak için atık malzemelerden kostümler hazırlamalarını istedik. Bunu pekiştirmek için geri dönüşüm ve iklim hakkında sloganlarımızı söyledik. Su ayak izimizi hesaplayarak su hakkında farkındalık oluşurduk.

Öğrencilerimize “Küresel ısınmadan Dünya’yı nasıl kurtarırsınız?” ve “ Arılar Dünyamız için neden önemlidir?” diyerek onların kendilerini ifade etmelerini istedik. Polonya’ nın “15 Mayis Don’t Forget Me” günü  kapsamında bölgelerinde yetişen  mavi çiçeklerin resmini çizmeleri ve boyamalar yapmalarını istedik. Böylece  başka kültürleri tanımaları sağlandı.

Çevre ve iklim konusunda bilinçlendirmek ve farkındalıklarının artması için yola çıktığımız “For A World” eTwinning projemizde öğrencilerin etkin katılmaları  sağlandı.

Bİ DÜNYA İÇİN  ; çünkü başka yok  J  DÜNYAMIZA SAHİP ÇIKALIM !

 

 

100 Güne 100 Kitap eTwinning Proje Ekibi çocuklar için okuyor.

 

100 güne 100 kitap eTwinning projesi ekibi, geçirdiğimiz bu zor günlerde çocukları yalnız bırakmıyor. Daha önce  17 ilde Kadın Kapalı Cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan cocuklar için çocuk kutuphanesi kuran 150 okul öncesi öğretmeni projenin instagram hesabı üzerinden canlı yayın yaparak çocuklara kitap okuyor. Bu ekipte yer alan, projenin kurucusu  Gölcük İlcesi Düzağaç Anaokulu ögretmenlerinden Merve Yağcı. Bu projedemizde Türkiye ‘de çeşitli illerde  görev yapan 150  okul öncesi öğretmenimiz yer almaktadır.

Kısa sürede ilgi gören instagram hesaplarıyla 24  bin kişiye ulaşan 150 öğretmen “Evde  kalın çocuklar biz size kitap okuruz “ diyorlar. Çocuklara kitap sevgisini aşılamak için ellerinden geleni yapan öğretmenler kaliteli kitap secimi için hem velilere örnek oluyorlar hem de çocukların kaliteli zaman geçirmesini sağlıyorlar. Aynı zamanda alanında değerli akademisyenlerle canlı yayınlar yaparak velileri birçok konuda bilgilendiriyorlar. Her gün saat 13:00 ve 17:00′ de gerçekleştirdiler. 100 günde izin veren yayınevlerinden 100 canlı hikaye okudular. Ben de Feridun Oral ‘ın “Kırmızı Kanatlı Baykuş “ hikayesini okudum . Proje instegram sayfamız :

https://instagram.com/100gune100kitap?igshid=kh0mfhobewjv

 

 

 

HAYAL ATÖLYE MY DREAM SHOP  :

Milli Eğitim Bakanlığımızın“Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” sloganıyla yayınlamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde yer alan Tasarım Beceri Atölyeleri kapsamında; Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacaktır. Bununla beraber bu atölyeler yeni çağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir.Bu etkinlikler ile öğrencilerimizin bilgilerinin yaşam becerisine dönüşmesi amaçlanmıştır.  Uzaktan eğitim sürecinde onliene oyunlar oynayarak çocukların eğlenceli vakit geçirmesi sağlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

HELLO EKO LİFE MERHABA DOĞAL YAŞAM

Doğanın döngüsü içerisinde insanlar yaşamın önemli bir parçasını teşkil etmektedir.Ancak yaşam sürdükçe doğanın dengesini bozan çevresel olumsuzluklar,bilinçsiz kullanım ve ekolojik düzensizlik tüm canlıların yaşamını etkilemektedir.Bu proje öğrencilerin doğa sevgisi,canlıların yaşam haklarını koruma, bilinçli tüketim,geri dönüşüm alışkanlığı kazanmaları amaçlanarak hazırlanmıştır.
Bu proje sayesinde öğrencilerin ulaşması hedeflenen kazanımlar şunlardır:
*sağlıklı yaşama alışkanlığı
*deneylerle görsel öğrenimi pekiştirmek
*farklı iklimlerdeki yaşam değişikliklerini tanımak
*canlıların doğal yaşamını incelemek
*çevresini tanıma ve anlama becerisini geliştirmek
*problem çözme becerisini kazanmak
*gönüllü çevreci olmak
*teknolojik araçları kullanarak doğayı korumak

 

SU ELÇİLERİ KULÜBÜ GÖREVDE  WATER AMBASSADORS  CLUP ON DUTY  

Su, toprak ve doğal zenginlikler gibi tüm kaynaklarımızın kullanımında
eğitim yoluyla bir farkındalık oluşturma,doğanın korunması, etkin ve verimli bir şekilde suyun kullanılması,sürdürülebilir bir çevre konusunda olumlu davranış değişiklikleri oluşturmak üzere hazırlanmış bir proje çalışmasıdır.

HEDEFLER : Temel olarak temiz su kaynaklarının korunmasını, adil su yönetiminin sağlanmasını, küresel ve yerel su sorunlarının çözüme kavuşmasını teşvik etmeyi ve yaygınlaştırmayı,su sorunları ve su yönetimi konularında küresel bir anlayış geliştirmek ve toplumsal farkındalık meydana getirme ve bireylerde sürdürülebilirlik farkındalığı oluşturmaktır.

Corona kamu spotu proje öğrencileri :  https://youtu.be/NBoPXoQ86pI

ÇALIŞMA SÜRECI Ortak okullarımızda çalışmaya katkı veren paydaşlarımıza ;sürdürebilir yaşam ana teması altında;temiz su kaynaklarının korunmasını, adil su yönetiminin sağlanmasını, küresel ve yerel su sorunlarının çözüme kavuşmasını teşvik etmeyi ve yaygınlaştırmasını ve çözümlenmesi noktasında etkinlikler planlanmıştır.Ayrıca ortak ülke çalışma grupları kurularak paydaşlarımızın etkileşimi mümkün hale getirilecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR Sosyal ve eğitsel faaliyetler sayesinde toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edebilecek, su ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirebilecek,temiz su kaynaklarının koruyabilecek, adil su kullanımını sağlayacak, su yönetimi noktasında farkındalık kazanmış paydaşlar olmasını bekliyoruz.Bu temel düşünceye hizmet eden uygulamaların nihai bir ürün olarak ortaya çıkmasını beklemekteyiz.Bununla birlikte gerçekleştirilecek olan yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırma faaliyetleri ile birlikte geliştirilmesini öngörmekteyiz .

 

 

 

 

DİNO STEM :

Proje  STEM odaklı ve heyecan verici bir öykü ile öğrencilerimizin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarının birincil aşamasına olan bilgi ve ilgilerini genişletmeye odaklanıyor. Bay Stem, küçük bir dinozorun kemiklerini keşfeden bir paleontolog. İskeletin yanında şifreli bir harita dikkatini çekiyor. Bu gizemli harita ve çevirisi kariyerinin amacı haline gelir, çocukların yardımını ister ve macera başlar!

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle