Hoşgeldiniz  

İmeceyle 5 bin kişiye sıcak yemek

SEMİH KÖKEN | 15 Mayıs 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

İmeceyle 5 bin kişiye sıcak yemek

AFYONKARAHİSAR Belediyesi tarafından imece usulü günde 5 bin kişiye iftar yemeği veriliyor. 3 iftar çadırı ve 6 yemek dağıtım noktasında vatandaşlar iftarlarını sıcak yemeklerle açma fırsatı buluyor.

İmeceyle 5 bin kişiye sıcak yemek

Afyonkarahisar’da Ramazan ayı dolayısıyla gelenek haline gelen iftar yemekleri devam ediyor. Günde 5 bin kişiye sıcak yemek pişirmek için belediye yemekhanesinde hummalı bir çalışma sergileniyor. Belediye başkanlığı öncülüğünde geleneksel hale getirilen hizmet kapsamında, iftar yemeği ihtiyacını karşılamak için bazı hayırseverler para, bazıları da malzeme desteğinde bulunuyor. Belediyenin yaklaşık 40 kişilik ekibi, sabah başladıkları yemek mesaisinde her gün yaklaşık 300 kilo soğan soyuyor. Menüye göre 240 kilogram pirinç veya bulgurun pilav yapıldığı yemek mesaisinde çalışmalar iftar vaktine kadar devam ediyor.

‘GÜNDE 5 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ’

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ramazan ayının yardımlaşma duygularının zirveye çıktığı bir ay olduğunu belirtti. Belediye olarak her yıl Ramazan ayında gerek iftar çadırları gerekse dağıtım noktalarında 5 bin kişiye iftar yemeği ulaştırdıklarını aktaran Zeybek, “Ramazan ayı manevi duyguların en üst düzeyde yaşandığı bir ay. Afyonkarahisar’ın değerli hayırsever insanları, imkanları ölçüsünde katkıda bulunarak iftar yemeği için yardım ediyor. 15- 16 yıldır bu yardımlaşma ve iftar yemeği hazırlama maratonu devam ediyor. Son yıllarda yapılan yardımlarla iftar yemeği miktarını arttırdık. Şu an günlük 5 bin kişiye iftar yemeği çıkartıyoruz. 3 bin kişilik yemek şehrimizin 6 ayrı dağıtım noktasından mahallelerde dağıtılıyor. 2 bin kişilik iftar yemeği de her gün steril kaplarda Afyonkarahisar merkezdeki ikisi sabit, biri de her gün farklı bir mahallede olmak üzere iftar çadırında vatandaşlarımıza ikram ediliyor” dedi.

Başkan Zeybek, belediye yemekhanesinde hazırlanan yemeklerin 4 ayrı ekipten oluşan yaklaşık 40 kişilik bir personelle yapıldığını aktardı.

AFYONKARAHISAR BELEDIYESI TARAFINDAN IMECE USULU GUNDE 5 BIN KISIYE IFTAR YEMEGI VERILIYOR.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)
AFYONKARAHISAR BELEDIYESI TARAFINDAN IMECE USULU GUNDE 5 BIN KISIYE IFTAR YEMEGI VERILIYOR.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle