Hoşgeldiniz  

HOCA YİNE TOSLADI… İ.B. DEN BOMBALAR

SEMİH KÖKEN | 29 Ocak 2020 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

HOCA YİNE TOSLADI… İ.B. DEN BOMBALAR

 

Kemerin gelmiş geçmiş en çok zeybek oynayan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu  yine kaş yapayım derken göz çıkarttı.

Bu gün yapılan otel ihalesine yine fesat karıştı ve Hoca bildiğini okudu.

Keyfi davranışları ve oldu bittiler le ben yaptım oldu diyerek açıklamalar yapan Necati Hoca bu seferde Cumhurbaşkanlığı kararnamesine  çarpıldı.

KAMU VE BELEDİYELERE DÖVİZLE KİRALAMAK YASAK..

Cumhurbaşkanlığının 12 Eylül 2018 tarihli 85 Sayılı Kararı (“Karar”) ile, “Türkiye’de yerleşik kamu ve özel hukuku kişilerinin, Hazine ve Maliye Bakanlığı (“Bakanlık”) tarafından belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dâhil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz” hükmü getirilmiştir.

Karar, ayrıca Karar’ın yürürlüğe girmesinden önce akdedilmiş ve halen yürürlükte bulunan sözleşmelerdeki döviz cinsinden bedeller ile diğer ödeme yükümlülüklerinin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak yeniden belirleneceğini düzenlemektedir.

Bakanlığa tanınan yetki uyarınca, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 6 Ekim 2018 tarihinde Bakanlık tarafından yayımlanmıştır. Ancak, Karar’ın yürürlüğe girmesi ile ortaya çıkan sorulara, ilgili tebliğ ile yenileri eklenmiş, Karar ve tebliğde düzenlenen pek çok hususla ilgili belirsizlikler devam etmiştir. Bunun üzerine Bakanlık, 12 Ekim 2018 tarihinde kendi internet sayfasında konuya ilişkin “Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No:2008-32/34)’de 6 Ekim 2018 Tarihinde Yapılan Değişiklik ile İlgili Olarak Sıkça Sorulan Sorular” başlığı ile bir açıklama yayımlayarak tebliğin uygulaması ile ilgili karşılaşılan tereddütleri gidermeyi hedeflemiştir.

 

PEKİ NECATİ HOCA NEYİ SAVUNDU…

KEMER HALKININ PARASINI KİMSEYE YEDİRMEM

Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu, şeffaf olarak yapılan ve canlı yayınlanan Asdem Park otel ihalesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Seçim zamanında şeffaf bir belediyecilik anlayışı içerisinde olacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Başkanımız Topaloğlu, Kemer halkına hizmet yapmaya geldiklerini ve halka vefa borçlarının olduğunu söyledi.

Başkanımız Topaloğlu, yapılan ihalelerin her zaman şeffaf olduğunu ve canlı yayınlandığına dikkat çekerek, “Kemer Belediyesi’ne ait bir otel ve 12 dükkanın ihalesi yapıldı. Bu daha önce iki blok olarak yapılmış. Birisinin ihalesi 2012 yılında bitmiş ama önceki dönem belediye Başkanı Mustafa Gül birer yıl olmak üzere 2019’a kadar uzatmış. 2886 devlet ihale yasasına göre bir ihalenin süresi bittiğinde tekrar ihaleye çıkmak zorundasın. Birisinde de 3 yıl uzatmış.” dedi.

BELEDİYEMİZİN 5 MİLYON 400 BİN LİRA KARI VAR

Kemer halkının parasını çarçur etmeyeceklerinin sözünü veren Başkanımız Topaloğlu, şöyle konuştu:

“Kemer halkı bunu iyi dinlesin. Önceki dönemde bir otel ve 12 dükkan 1 milyon 505 bin liraya verilmiş. Bugün yapılan ihalede ise bir otel ve 5 dükkan KDV dahil 6 milyon 925 bin liraya verildi. Bunun yanında 7 dükkan ise daha sonra ihaleye çıkacak. Belediyemizin buradan 5 milyon 400 bin lira karı var. Bu Kemer halkının parasıdır. Kemer halkı rahat olsun. Bunlar bu şekilde devam edecektir. Kemer halkının parasını kimseye yedirmem, kendim de yemem. 7 dükkan ihaleye çıktıktan sonra belediyemizin elde ettiği karı Kemer halkına tekrar hatırlatacağım.”

Başkanımız Necati Topaloğlu, Kemer’in daha önce dedikodu siyasetiyle yönetildiğine vurgu yaparak, “Biz hizmetlerimize devam ediyoruz. Bundan sonra da ihalelerimiz şeffaf olacak ve Kemer halkı Şubat ayından itibaren de tüm gelir ve giderlerimizi belediyemizin internet sitesinde görebilecek. Kemer halkına bize verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Başkanımız Topaloğlu, toplam 4 firmanın katıldığı ihalede, 6 milyon 925 bin lira teklif vererek kazanan Asdem İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş temsilcisi Metin Demirsu’ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

FAKAT BUNLARA EN İYİ CEVABI  HOCANIN BİR NUMARALI ADAMI VERDİ

 

Kemerin tek muhalefeti olan İ. B. sosyal medyadan bu cevapları verdi ortalık kızıştı.

İ.B. = 2886 devlet ihale yasası yukarda yazıldığı gibiyse;sahil su sporları bir yıllık ihale yapmıştı Büyükşehir dört yıl önceydi. Peki bu su sporlarının üç adet kulvarı Başkan ın Ailesine ait olup bir yıllık yapılan su sporlarını dört yıldır işleten Başkan devletin görevlilerini göreve davet etmiyor fırsatçılık yapıyor haksız işletme yapıyor ve yukarıda doğruluk dersi veriyor Kemer in parasını yedirmem diyor :peki kendisi bir yıllık ihale ile girdiği su sporlarını dört yıldır ihalesiz NASIL İŞLETİYOR ???2886 devlet ihale kanunu yazan BAŞKAN ve DEVLET yetkililerini yukarda başkanın yazdığı doğru kanunlara göre GÖREVE DAVET ediyorum. Kemer Kamuoyuna Saygılarımla….

İ.B. =Bu yazıya Necati nin doğru şeffaf yönetim dersine karşılık oğlu su sporlarını 4 yıldır ihalesiz işletiyor. 2886 devlet ihale kanunu Büyükşehir Belediye Başkanı da Necati den ders aldım deyip ihaleleri yenilemelidir. Necati de avanta ihalesiz yemesin Kemer halkı zaten yemiyor. Gereğini Büyükşehir den bekliyoruz Menderes in çürük yaptığı ihaleyi Muhittin Başkan da düzeltmeli Necati gibi…….selamlar Mustafa Başkanım.

İ.B.= 2886 ya göre Necati Başkan nın doğru yazdığına göre GEREĞİNİ KENDİ İŞLETMESİNE de bekliyoruz. Kemer’in Parasını OĞLUYLA HAKSIZ yemesin. 2886 yı bekliyorum

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle