Hoşgeldiniz  

Gül: Engellileri engellemeyelim

Semih Köken | 17 Mayıs 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm, Yaşam A- A+

Gül: Engellileri engellemeyelim

Engelliler Haftası etkinliğinde konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “İlçemizde engellilere uygun kaldırım yapıyoruz. Ancak bazıları bu kaldırımlara araç park ederek geçişe engel oluyorlar. Gördüğümde bu arabaların camına uyarı notu koyuyorum” dedi.

Kemer Belediyesi ile Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu tarafından Arslanbucak Düğün Salonu’nda düzenlenen Engelliler Haftası etkinliğine Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, federasyon yetkilileri, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 

BAŞKAN GÜL’E TEŞEKKÜR

Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Başkanı Mete Kaçar, Başkan Mustafa Gül’ün Kemer’de yaşlılar ve engellilere yönelik önemli hizmetler verdiğini belirterek bu hizmetler için teşekkür etti.

 

KALDIRIMLAR DÜZENLENİYOR

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Kemer’de yaşlılarımıza ve engellilerimize sadece özel günlerde ya da haftalarda değil yılın her günü hizmet götürüyoruz. Gerek sivil toplum örgütlerinin çalışmaları gerekse belediyemizin hizmetleri sayesinde daha önce engelli çocuklarını evde saklama gereği duyan aileler bu çocukları sosyal hayata dâhil etmeye başladı. Bundan çok mutluyuz. Kaldırımları engellilere uygun yapmak yasal bir zorunluluk ama buna çoğu belediye uymuyor. Biz engellilere uygun kaldırım üreten imalathane kurduk. Caddelerdeki ve sokaklardaki bütün kaldırımları engellilere uygun düzenliyoruz” dedi.

SÜRÜCÜLERE UYARI NOTU

Bazı sürücülerin engelli haklarını hiçe saydığına dikkat çeken Başkan Gül, “Duyarsız sürücüler araçları gölgede kalsın diye kaldırımlara araçlarını bırakıyorlar. Onları gördüğümde araçlarının ön camlarının üzerine bir not bırakıyorum. Notta ‘Bu kaldırımı engelliler için yaptım. Sizin için değil. Engelli olan onlar’ yazıyorum. Biz bütün engelli kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz. Yaşlılarımızın da her türlü sağlık kontrolünü ekiplerimiz tarafından yapıyoruz. 65 yaş üstü tüm hemşerilerimizin doğum günlerini kutluyoruz. Aramızda duygusal bir bağ kuruldu. Yaşlılarımız ve engellilerimiz bizi ailesi gibi görüyor, biz de onları ailemiz gibi görüyoruz” diye konuştu.

 

YILIN ANNESİ

Törende, Kaymakam Feslihan ile Başkan Gül’e teşekkür plaketi verdi. Bedensel engelli oğlu Efe Mutlu Genç’e gözü gibi bakan ve yılın annesi seçilen Çiğdem Bacıoğlu’na plaket verilirken duygusal anlar yaşandı. 9 yaşındaki Efe Mutlu ise törenin maskotu oldu. Yeni bir tekerlekli sandalye hediye edilen Efe sahnede tur atarak mutluluk tablosu sergiledi. Engelliler Haftası etkinliği konserlerle devam etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle